fbpx
6.4 C
Budapest
2024. április 25. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

Sós desszert

Látszólag ellentmondás, hogy sós desszert. De gondolj bele a sós-karamellába, az is úgy tűnik elsőre. Aztán magával ragad! Ez a sós desszert felteszi az i-re a pontot! Csináld meg és imádni fogod!

- Hirdetés -

Hozzávalók:

  • 100 g finomra őrölt mandula
  • 100 g finomra őrölt kesudió
  • 100 g finomra őrölt szezámmag
  • 1/2 kk. szódabikarbóna
  • 2 kisebb tojás (S)
  • 1 kk. Himalája só
  • 25 g puha kacsazsír
  • vagy más zsiradék pl. kókuszzsír

Szóráshoz:

  • 1-1-1 ek. egész mák, lenmag, szezámmag

Elkészítése:
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk. 
A tésztát 4 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges alakúra vágjuk. 
A tetejét megszórjuk magkeverékkel.
180°C-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percig, vagy addig, amíg az alja egy kis színt nem kap.

Forrás: http://mezesfinomsagok.blogspot.com

JÓ ÉTVÁGYAT!

Sós desszert
5000 eladott példány!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek