fbpx
6.3 C
Budapest
2024. április 20. szombat

Testszerviz

Webáruház

„Kulcs az immunrendszerhez” című könyv bemutatása 3. rész

A féregnyúlvány és a bélflóra

Ez a vakbélhez csatlakozó, vakon végződő kis csövecskéhez hasonló szerv fontos nyirokszervünk (latin neve: appendix vermiformis = féregszerű függelék).
Azon kívül, hogy a féregnyúlvány nyirokszövet sűrűsége miatt fontos immunszervünk, a „bélrendszer mandulája”, egyrészt ösztönzi a barátságos baktériumok elszaporodását, másrészt „biztonságos lakóhelyként” is szolgálhat számukra.

- Hirdetés -

Ez a menedékhely segíti a vastagbélben élő bélflóra egyensúlyának a fenntartását, illetve annak visszaállítását hasmenés vagy antibiotikum kezelés esetén, ugyanis a zárt végű csövecskében élő baktériumok képesek ismét elszaporodni a vastagbélben.

A féregnyúlvány anatómiai helyzete olyan, hogy kevésbé érinti a hasmenés vagy a fertőzés, mert a kórokozók nehezen tudnak ide betelepedni.

Az innen elterjedő jó baktériumok a betegség elmúlásával képesek újraépíteni a bélflórát, mielőtt a káros mikrobák elfoglalhatnák a helyüket.

Természetesen, ha már akkora a baj, hogy a féregnyúlvány nyirokszervként súlyosan begyullad, akkor nincs más hátra, mint jön a jól ismert „vakbélműtét”, amikor a sebész eltávolítja ezt a hasznos kis szervet.

És még sok minden más…

A „Kulcs az immunrendszerhez” című könyvem természetesen nem csak a bélflórával, illetve a velünk élő parányi „albérlőkkel” foglalkozik.

A könyvben részletesen bemutatom az immunrendszer működését, megtudható belőle, hogy mi történik, amikor fertőzés ér bennünket. Hogyan védekezik a szervezetünk akkor, ha baktériumok támadják meg, hogyan védekezik a vírusok ellen, és így tovább…

A könyvben részletesen írok arról is, hogy mi történik akkor, ha ennek a nagyszerű védelmünknek a működése összezavarodik, és hirtelen ellenségnek tartja az egészséges sejteket, szöveteket. Ekkor alakulnak ki az ún. autoimmun betegségek.

A könyvben nem csak különféle tudományos leírások olvashatók érthető formában, hanem praktikus, jól hasznosítható javaslatok is, amiknek a segítségével bárki jobb állapotba hozhatja magát, immunrendszerének működését.

Ezért őszinte szívvel, bátran ajánlom ezt a könyvemet (is) bárki számára, aki keresi a válaszokat, hogy mit tehet magáért, és ezt úgy akarja megtenni, hogy érti is, miért teszi.

Itt a könyvbemutató vége.

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

204RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek