A nyár egyik slágere a cukkini. Lépten nyomon találkozhatunk vele és milyen jó is ez. Most egy újabb felhasználási módot mutatunk nektek. Vajjal, szendvicskrémmel, vagy csak úgy magában is remek.
Ilyenkor nyáron fillérekért lehet cukkinit vásárolni, amit ezerféleképpen fel tudunk használni, de egy idő után az ember már nem tud mit kezdeni a cukkinihegyekkel.
Ez a recept raklapnyi cukkini eltüntetésére alkalmas, ha van aszalótok, ajánlom figyelmetekbe!
Hozzávalók:
– 1 kg cukkini
– 135 g darált napraforgómag
– 70 g darált chia mag
– 1 lapos tk só.
Elkészítés:
A cukkinit aprítóban darabosra aprítottam, hozzákevertem a többi hozzávalót, kb 6 mm vastagon rákentem 2 aszalótálcára (kör alakú aszalón sütőpapír kell alá, nekem négyzet alakú tálcás van szilikonlapokkal), 68 fokon 5 órán át szárítottam, majd lehúztam a lapról, megfordítottam és még 7-8 órát szárítottam 52 fokon, h ropogós legyen, közben ollóval téglalapokra nyírtam, 16 lett belőle. Tunkolhatjuk mártogatósba vagy kenhetünk rá valami finom kenőt, én tojás-, avokádó-, tonhal- vagy libatepertőkrémre pályázok. 🙂 Másodszor dupla adagot készítettem, így a négytálcás aszalóm tele lett, az aszalási idő pedig kb 8 órával meghosszabbodott és forgatgatnom is kellett a kicsikéket, erre figyeljetek. Aszalója válogatja, a lényeg, h ropogós legyen.
Egészségetekre!
Forrás: http://www.konyhamesek.sk/