fbpx
5.3 C
Budapest
2024. december 3. kedd

Testszerviz

Webáruház

Aszalt cukkinis kréker

A nyár egyik slágere a cukkini. Lépten nyomon találkozhatunk vele és milyen jó is ez. Most egy újabb felhasználási módot mutatunk nektek. Vajjal, szendvicskrémmel, vagy csak úgy magában is remek.

- Hirdetés -

 Ilyenkor nyáron fillérekért lehet cukkinit vásárolni, amit ezerféleképpen fel tudunk használni, de egy idő után az ember már nem tud mit kezdeni a cukkinihegyekkel.

Ez a recept raklapnyi cukkini eltüntetésére alkalmas, ha van aszalótok, ajánlom figyelmetekbe!

Hozzávalók:

– 1 kg cukkini
– 135 g darált napraforgómag
– 70 g darált chia mag
– 1 lapos tk só. 

Elkészítés:

        A cukkinit aprítóban darabosra aprítottam, hozzákevertem a többi hozzávalót, kb 6 mm vastagon rákentem 2 aszalótálcára (kör alakú aszalón sütőpapír kell alá, nekem négyzet alakú tálcás van szilikonlapokkal), 68 fokon 5 órán át szárítottam, majd lehúztam a lapról, megfordítottam és még 7-8 órát szárítottam 52 fokon, h ropogós legyen, közben ollóval téglalapokra nyírtam, 16 lett belőle. Tunkolhatjuk mártogatósba vagy kenhetünk rá valami finom kenőt, én tojás-, avokádó-, tonhal- vagy libatepertőkrémre pályázok. 🙂 Másodszor dupla adagot készítettem, így a négytálcás aszalóm tele lett, az aszalási idő pedig kb 8 órával meghosszabbodott és forgatgatnom is kellett a kicsikéket, erre figyeljetek. Aszalója válogatja, a lényeg, h ropogós legyen.

Egészségetekre!

Forrás: http://www.konyhamesek.sk/

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

207RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek