Nem csak finom, laktató, hanem vitaminokban, ásványi anyagokban, fehérjében, rostokban gazdag egészség bomba!
Hozzávalók:
- egy fej brokkoli
- 2 db sárgarépa
- 1 db alma
- negyed lilahagyma
- 100 g kesudió
- víz
- só, bors
- fél citrom leve
- dió a tetejére
- aszalt szilva (elhagyható)
Elkészítés:
1. A kesukrémhez a kesudiót be kell áztatni 10-12 órára annyi vízbe, amennyi ellepi. (Ha nem áztatod be, akkor egy kicsit darabosabb lesz a szósz, de így is szuper lett)
Megjegyzés – a beáztatás az olajos magvaknál azt eredményezi, hogy a növekedés gátló enzimek kioldódnak, és elkezdődik a növekedést segítő enzimek képződése. Így sokkal jobban emészthető lesz az olajos mag, jobban felszívódik a benne lévő tápanyag!
2. Aprítóba beletesszük a beáztatott kesudiót, lilahagymát, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a citrom levét
3. A brokkolit apró rózsákra szedjük és sós, forrásban levő vízbe dobjuk 3 percre csak, hogy roppanós maradjon
4. Lereszeljük a répát
5. Kockára vágjuk az almát
6. Az egészet összekeverjük a kesudió krémünkkel
7. A tetejére szórjuk az apróra vágott diót és az aszalt szilvát
Jó étvágyat!
A receptet köszönjük szépen Gárdosi Kriszti Testszerviz konzultánsunknak!