fbpx
3.3 C
Budapest
2024. november 21. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

Brokkolisaláta kesudió krémmel

Nem csak finom, laktató, hanem vitaminokban, ásványi anyagokban, fehérjében, rostokban gazdag egészség bomba!

Hozzávalók:

- Hirdetés -
  • egy fej brokkoli
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db alma
  • negyed lilahagyma
  • 100 g kesudió
  • víz
  • só, bors
  • fél citrom leve
  • dió a tetejére
  • aszalt szilva (elhagyható)

Elkészítés:

1. A kesukrémhez a kesudiót be kell áztatni 10-12 órára annyi vízbe, amennyi ellepi. (Ha nem áztatod be, akkor egy kicsit darabosabb lesz a szósz, de így is szuper lett)

Megjegyzés – a beáztatás az olajos magvaknál azt eredményezi, hogy a növekedés gátló enzimek kioldódnak, és elkezdődik a növekedést segítő enzimek képződése. Így sokkal jobban emészthető lesz az olajos mag, jobban felszívódik a benne lévő tápanyag!

2. Aprítóba beletesszük a beáztatott kesudiót, lilahagymát, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a citrom levét

3. A brokkolit apró rózsákra szedjük és sós, forrásban levő vízbe dobjuk 3 percre csak, hogy roppanós maradjon

4. Lereszeljük a répát

5. Kockára vágjuk az almát

6. Az egészet összekeverjük a kesudió krémünkkel

7. A tetejére szórjuk az apróra vágott diót és az aszalt szilvát

Jó étvágyat! 

A receptet köszönjük szépen Gárdosi Kriszti Testszerviz konzultánsunknak!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

207RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek