Hivatalosan a francia töltött lepény, a quiche adta ennek a receptnek az ötletét, ám amíg az omlós tésztakérgen sül, ebben ilyen nincs – csak a tölteléket sütjük meg minimuffin formákban.
A felhasznált zöldségek szabadon variálhatók – kiválóan működik még koktélparadicsommal, spenóttal vagy cukkinivel is.
Hozzávalók (48 darab)
- ½ fej brokkoli
- 2 kisebb kápia paprika
- 1 teáskanál kókuszzsír
- só
- frissen őrölt bors
- 5 dkg kemény kecskesajt, reszelve
- 5 dkg feta sajt, elmorzsolva
- 4 tojás
- 2 dl tej
- 2 dl tejszín
- néhány reszelésnyi friss szerecsendió
- a forma előkészítéséhez kevés kókuszzsír
Elkészítése:
• Előmelegítjük a sütőt 190 fokra, és 2 db 24 darabos minimuffintepsi mélyedéseit kikenjük kevés kókuszzsírral.
• Hogy a brokkoli megőrizze élénkzöld színét és vitamintartalmát, blansírozzuk. Ehhez egy nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk, egy másik tálba pedig jéghideg vizet készítünk. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, majd a már lobogó vízbe dobjuk 3 percre. Utána szűrőkanállal átszedjük a jeges vízbe, majd lecsepegtetjük.
• A paprika húsát felkockázzuk, és kevés sóval, borssal 4-5 perc alatt átpirítjuk-pároljuk a kókuszzsíron.
• Az egyik tepsiben elosztjuk a brokkolidarabokat és a reszelt sajtot, a másikban a paprikát és a fetamorzsákat.
• Egy mérőkancsóban elkeverjük a tojásokat, a tejet és a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele egy kevés szerecsendiót, majd az egészet elosztjuk a zöldséges sajt tetején.
• A minifalatokat kb. 18 perc alatt megsütjük.
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?