fbpx
9 C
Budapest
2024. április 25. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

9 tipp – Az egészséges táplálkozás alapelvei

Nagyon fontos, hogy az egészséges életmódhoz legyenek megfelelő adataink, olyan támpontok, amik segítenek eligazodni az életmódváltás útvesztőjében.

- Hirdetés -

1. Egyél igazi ételt!

Próbálj meg az őseid fejével gondolkodni: keresd azokat az ételeket, amelyeket még dédszüléid is ismertek, és kerüld el azokat a modern élelmiszereket, amelyeket ők már nem ismernének fel.

2. Ne dőlj be

Előfordulhat, hogy azok az élelmiszerek, amelyeket az egészséges táplálkozás elengedhetetlen részének tulajdonítanak, mégsem annyira értékesek, mint gondolnád (például a margarin).

3. Kerüld a mesterséges anyagokat

Ha az élelmiszer összetevői között olyat találsz, amit nem ismersz, inkább ne vedd meg! Bár nem biztos, hogy ezek ártalmasak, a túlzott feldolgozásra utalnak.

4. Kerüld el a szupermarketeket

Ha a helyi termelőtől vásárolsz, olyan teljes értékű zöldségekhez és gyümölcsökhöz juthatsz, amelyek frissebbek és lakóhelyed környezetéből jutnak el hozzád.

5. Válaszd a minőséget

A jó minőségű élelmiszerekből elegendő kevesebbet fogyasztani, hogy a szervezetünket megfelelő mennyiségű tápanyaggal lássuk el. Az egyik leghosszabb életű népcsoport tagjai, az okinavaiak, csak addig esznek, amíg azt nem érzik, hogy 80%-ban már jól laktak.

6. Részesítsd előnyben a leveles salátákat és zöldségeket

A leveles saláták és zöldségek értékes tápanyagokat tartalmaznak, és fogyasztásukkal a szervezetbe bevitt kalória mennyisége is csökkenthető (magas kalóriatartalmú magjaik kivételével).A húst nem kell elkerülnöd, de csökkents a hússzelet nagyságát féltenyérnyire.

7. Ne csak a tudományt, hanem a kultúrát is kövesd

A nemzeti konyhák tradicionális ételei egészségesebbek, mint átlagos mai társaik. Nemcsak az a fontos, hogy a különböző kultúrák követői mit esznek, hanem az is, hogy ezt hogyan teszik (a francia konyha például nem főleg az ételei, hanem az étkezési szokásai miatt egészséges: kis adagok, közös étkezések és a nassolás elkerülése).

8. Főzz, ha teheted, a saját kertedből!

Az évszázadok alatt kialakult konyhakultúra természetes bölcselete kiutat jelenthet a gyors-konyha csapdájából. A magadnak termesztett növényekkel már azelőtt gondoskodhatsz az egészségedről, hogy leülnél az asztalhoz enni.

9. Legyél igazi mindenevő: ne csak új ételeket próbálj ki, hanem színesítsd új élelmiszerekkel is az étrendedet!

Így hatékonyan biztosíthatod szervezeted táplálékszükségletét, és jó hatással lehetsz a környezetedre is. Ha változatosan étkezel, támogathatod a természetes gazdálkodási módokat, csökkentve az egyoldalú nagyüzemi termesztés hátrányait.
Forrás: tudatosvasarlo.hu

A Testszerviz program alatt sok mindent megtanítunk arról, hogy melyek a helyes táplálékok amelyek javítják a tested működését, és egészségesen fogyhatsz.



Tudod-e, hogy mi az, amit megeszel? Tudod-e, hogy hogyan hat a tested működésére? Biztos vagy benne, hogy az élelmiszer táplálék is egyben?

Rengeteg információ kering arról, hogy mit kellene ennünk és mit nem. Ugyanakkor azt nem tudjuk, hogy a különféle tápanyagok mit okoznak a testben.

Ez a könyv rendet vág a tápanyagok (nem a táplálkozás) világában. Gyakorlati útmutató, ha jól akarsz enni, ha jól akarsz lenni!

Kulcs a tápanyagokhoz
Előző cikk
Következő cikk

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek