Azt hihetnénk, hogy a rák elkészítése nehéz, időigényes feladat. Pedig nem! Ugyanakkor nagyon tápláló, kiváló fehérje forrás, egészséges és rengeteg omega 3-at is tartalmaz!
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 1 db édesburgonya
- 1 db cukkini
- 1 db kápia paprika
- 1 db cékla – de lehet bármilyen zöldség, amit szeretsz
- olívaolaj
- Fél bögre quinoa
- 14-18 db kis rákfarok
- vaj
- petrezselyem
Elkészítés:
1. A zöldségeket apró kockákra vágom, olívaolajjal, fűszerekkel összekeverem és 180 fokos sütőbe teszem kb. 40 percre (előbb a céklát és az édesburgonyát és 20 perc múlva a cukkinit és a paprikát) – kóstolással nézem, hogy mikor jó. (Serpenyőben is elkészíthető)
2. A quinoát 15 perc alatt kis sóval vagy egy fél leveskockával készre főzöm
3. Ezalatt serpenyőbe teszek kb. 2 ek vajat és ebben picit megpirítom a petrezselymet
4. Ha már jó petrezselyem illat van, beleteszem a rákfarkakat, sózom, borsozom és addig párolom, amíg fehér és puha nem lesz.
5. Összekeverem a quinoát és a zöldségeket a rákfarkakkal. Készen is van! Friss salátával tálalom.
Jó étvágyat hozzá!
Köszönjük a receptet Gárdosi Krisztinek!
Jó étvágyat az ebédhez!