fbpx
13 C
Budapest
2021. szeptember 20. hétfő

Testszerviz

Webáruház

Petrezselymes rákfarkak quinoás zöldségekkel 5 lépésben

Azt hihetnénk, hogy a rák elkészítése nehéz, időigényes feladat. Pedig nem! Ugyanakkor nagyon tápláló, kiváló fehérje forrás, egészséges és rengeteg omega 3-at is tartalmaz!

- Hirdetés -

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 1 db édesburgonya
  • 1 db cukkini
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db cékla – de lehet bármilyen zöldség, amit szeretsz
  • olívaolaj
  • Fél bögre quinoa
  • 14-18 db kis rákfarok
  • vaj
  • petrezselyem

Elkészítés:

1. A zöldségeket apró kockákra vágom, olívaolajjal, fűszerekkel összekeverem és 180 fokos sütőbe teszem kb. 40 percre (előbb a céklát és az édesburgonyát és 20 perc múlva a cukkinit és a paprikát) – kóstolással nézem, hogy mikor jó. (Serpenyőben is elkészíthető)

2. A quinoát 15 perc alatt kis sóval vagy egy fél leveskockával készre főzöm

3. Ezalatt serpenyőbe teszek kb. 2 ek vajat és ebben picit megpirítom a petrezselymet

4. Ha már jó petrezselyem illat van, beleteszem a rákfarkakat, sózom, borsozom és addig párolom, amíg fehér és puha nem lesz.

5. Összekeverem a quinoát és a zöldségeket a rákfarkakkal. Készen is van! Friss salátával tálalom.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük a receptet Gárdosi Krisztinek!

Jó étvágyat az ebédhez!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

155RajongókTetszik
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek