Az életmódváltás a lemondások helyett sokkal inkább a lehetőségekről szól. Lehet finom, ami egészséges és egészséges, ami desszertként kényeztet. Egy ötlet, hogy ne kelljen lemondani az édességekről!
Torta hozzávalók:
A tésztához (23 cm-es tortaforma):
- 100 g finomra őrölt mandula (szeletelt mandulából)
- 100 g finomra őrölt kókuszreszelék
- 1 tk. szódabikarbóna
- nagy csipet Himalája só
- 4 közepes méretű tojás
- 5 dkg eritritol
- 5 ek. kókuszolaj + 1 tk. a forma kikenéséhez
- 1 rúd vanília kikapargatott magjai
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tk. citromlé
A krémhez:
- 250 g friss vagy fagyasztott szeder
- 0,5 dl víz
- 0,5 citrom leve
- 1 dkg eritritol
- 2 dl kókuszkrém pl. Cocomas
- fél rúd vanília kikapargatott magjai
- 1 tk. agar agar
- 8-10 szem szeder
A citromsziruphoz:
- 0,25 dl citromlé
- 0,25 dl víz
- 1 ek. eritritol
Az összeállításhoz:
- 5-6 ek. szederlekvár (szederdarabokkal, pektinnel sűrítve, cukor nélkül)
A díszítéshez:
- friss / fagyasztott szeder
- mentalevélkék
- nyírfaporcukor
Elkészítése:
A tojásokat az eritrittel habosra keverem. Fokozatosan hozzácsorgatom a kókuszolajat, tovább keverem. Belereszelem a citrom héját, beledolgozom a citromlét és a vaníliarúd kikapargatott magjait. A szeletelt mandulát a kókuszreszelékkel késes robotgépben finomra őrölöm. Belekeverem a szódabikarbónát, a sót, majd fokozatosan a tojásos masszához adom. Alaposan elkeverem, kókuszolajjal, kikent 23 cm-es átmérőjű tortaformába simítom.
180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.
Kifordítom a formából, rácson kihűtöm, ezután félbe vágom.
A szedret a citromlével, a vízzel kisebb lábosban felteszem főni.
Egy kicsit turmixolok rajta. Addig főzöm, míg a szeder meg nem puhul. Sűrű szitán átpasszírozom. 1 dl átpasszírozott szederpépet 2 dl kókuszkrémmel, fél rúd vanília kikapargatott magjával és az eritrittel – folyamatosan kevergetve – felmelegítem, majd az agar agart hozzáadva néhány percig főzöm. Néha átkeverem, hagyom egy kicsit hűlni, sűrűsödni.
A citromléből és az eritritből szirupot főzök, langyosra hűtöm.
A sziruppal a tésztalapok mindkét oldalát átitatom.
Az egyik tésztalapot – vágott felével felfelé – tortatálra teszem, vékonyan megkenem szederlekvárral.
A kihűlt krémet egyenletesen a lekvárra simítom, rárakosgatok 8-10 szem szedret, ezt követően a másik tésztalappal – vágott felével lefele – befedem.
Egy éjszakára hűtőbe teszem, hogy a krém teljesen megdermedjen. Tálaláskor fátyolnyi nyírfaporcukorral / por eritrittel megszórom, szederrel, mentalevélkékkel díszítem.
Forrás:mezesfinomsagok.blogspot.com
Jó étvágyat !
Testszervizelj, hogy jól érezd magad
LAPOZZ BELE VARÁZSLATOS ALAKFORMÁLÓ SZAKÁCSKÖNYVÜNKBE!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!