fbpx
3.2 C
Budapest
2024. november 21. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

Szedertorta citrommal és kókusszal

Az életmódváltás a lemondások helyett sokkal inkább a lehetőségekről szól. Lehet finom, ami egészséges és egészséges, ami desszertként kényeztet. Egy ötlet, hogy ne kelljen lemondani az édességekről!

- Hirdetés -

Torta hozzávalók:

A tésztához (23 cm-es tortaforma):

  • 100 g finomra őrölt mandula (szeletelt mandulából)
  • 100 g finomra őrölt kókuszreszelék
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • nagy csipet Himalája só
  • 4 közepes méretű tojás
  • 5 dkg eritritol
  • 5 ek. kókuszolaj + 1 tk. a forma kikenéséhez
  • 1 rúd vanília kikapargatott magjai
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tk. citromlé

A krémhez:

  • 250 g friss vagy fagyasztott szeder
  • 0,5 dl víz
  • 0,5 citrom leve
  • 1 dkg eritritol
  • 2 dl kókuszkrém pl. Cocomas
  • fél rúd vanília kikapargatott magjai
  • 1 tk. agar agar
  • 8-10 szem szeder 

A citromsziruphoz:

  • 0,25 dl citromlé 
  • 0,25 dl víz
  • 1 ek. eritritol

Az összeállításhoz:

  • 5-6 ek. szederlekvár (szederdarabokkal, pektinnel sűrítve, cukor nélkül)

A díszítéshez:

  • friss / fagyasztott szeder
  • mentalevélkék
  • nyírfaporcukor

Elkészítése:

A tojásokat az eritrittel habosra keverem. Fokozatosan hozzácsorgatom a kókuszolajat, tovább keverem. Belereszelem a citrom héját, beledolgozom a citromlét és a vaníliarúd kikapargatott magjait. A szeletelt mandulát a kókuszreszelékkel késes robotgépben finomra őrölöm. Belekeverem a szódabikarbónát, a sót, majd fokozatosan a tojásos masszához adom. Alaposan elkeverem, kókuszolajjal, kikent 23 cm-es átmérőjű tortaformába simítom.
180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.
Kifordítom a formából, rácson kihűtöm, ezután félbe vágom. 

A szedret a citromlével, a vízzel kisebb lábosban felteszem főni. 
Egy kicsit turmixolok rajta. Addig főzöm, míg a szeder meg nem puhul. Sűrű szitán átpasszírozom. 1 dl átpasszírozott szederpépet 2 dl kókuszkrémmel, fél rúd vanília kikapargatott magjával és az eritrittel – folyamatosan kevergetve – felmelegítem, majd az agar agart hozzáadva néhány percig főzöm. Néha átkeverem, hagyom egy kicsit hűlni, sűrűsödni.

A citromléből és az eritritből szirupot főzök, langyosra hűtöm.
A sziruppal a tésztalapok mindkét oldalát átitatom. 
Az egyik tésztalapot – vágott felével felfelé – tortatálra teszem, vékonyan megkenem szederlekvárral. 
A kihűlt krémet egyenletesen a lekvárra simítom, rárakosgatok 8-10 szem szedret, ezt követően a másik tésztalappal – vágott felével lefele – befedem. 
Egy éjszakára hűtőbe teszem, hogy a krém teljesen megdermedjen. Tálaláskor fátyolnyi nyírfaporcukorral / por eritrittel megszórom, szederrel, mentalevélkékkel díszítem.

Forrás:mezesfinomsagok.blogspot.com

Jó étvágyat !

Testszervizelj, hogy jól érezd magad

Szedertorta citrommal és kókusszal

BÁMULATOS RECEPTEKRE VÁGYSZ?

LAPOZZ BELE VARÁZSLATOS ALAKFORMÁLÓ SZAKÁCSKÖNYVÜNKBE!

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

207RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek