A batáta, vagy közismertebb nevén édesburgonyának elnevezése ellenére nem sok köze van az igazi burgonyához. Ő a hajdina félék családjába tartozik. Kinézetre és ízre hasonlít a hagyományos burgonyához. Élettani hatása igen jelentős, az egészséges táplálkozásnak mindenképpen része lehet!
Főétel, köret, leves, saláta és desszert egyaránt készíthető belőle. Rendkívül kreatív konyhai alapanyag. Most egy köretnek és főételnek is kiváló formát mutatunk meg!
Hozzávalók (3 adag):
- 50 dkg batáta, kockákra vágva
- 4 gerezd szeletelt fokhagyma
- 0,5 dl kacsazsír (étolaj)
- 1 db rozmaring ág
- 1 db zsálya ág
- 1 tk só
Elkészítés (20 perc):
Főzd elő a batátát. Csak annyira, hogy a kés már bele menjen, de ne legyen teljesen puha. Szűrd le.
Hevítsd föl a zsírt, pirítsd rajta a batátát.
Sózd (10 perc).
Félidőben dobd hozzá a fokhagymát, az utolsó két percben a rozmaringot és a legvégén a zsályát.
Legyen alatta zsiradék, mert kevés zsíron, épphogy zsíros serpenyőben nem pirul meg rendesen.
Jó étvágyat hozzá!
Forrás:cookpad.com
*A kép csak illusztráció.
Jó étvágyat!