fbpx
11.2 C
Budapest
2024. április 27. szombat

Testszerviz

Webáruház

Pirított batáta rozmaringgal, zsályával

A batáta, vagy közismertebb nevén édesburgonyának elnevezése ellenére nem sok köze van az igazi burgonyához. Ő a hajdina félék családjába tartozik. Kinézetre és ízre hasonlít a hagyományos burgonyához. Élettani hatása igen jelentős, az egészséges táplálkozásnak mindenképpen része lehet!

- Hirdetés -

Főétel, köret, leves, saláta és desszert egyaránt készíthető belőle. Rendkívül kreatív konyhai alapanyag. Most egy köretnek és főételnek is kiváló formát mutatunk meg!

Hozzávalók (3 adag):

  • 50 dkg batáta, kockákra vágva
  • 4 gerezd szeletelt fokhagyma
  • 0,5 dl kacsazsír (étolaj)
  • 1 db rozmaring ág
  • 1 db zsálya ág
  • 1 tk só

Elkészítés (20 perc):

Főzd elő a batátát. Csak annyira, hogy a kés már bele menjen, de ne legyen teljesen puha. Szűrd le.
Hevítsd föl a zsírt, pirítsd rajta a batátát.

Sózd (10 perc).

Félidőben dobd hozzá a fokhagymát, az utolsó két percben a rozmaringot és a legvégén a zsályát.
Legyen alatta zsiradék, mert kevés zsíron, épphogy zsíros serpenyőben nem pirul meg rendesen.

Jó étvágyat hozzá!


Forrás:cookpad.com

*A kép csak illusztráció.

Jó étvágyat!

További édesburgonya receptek itt!

Pirított batáta zsályával és rozmaringgel

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek