fbpx
5.3 C
Budapest
2024. december 3. kedd

Testszerviz

Webáruház

Tökös krémes szelet Babszi konyhájából

Ellenállhatatlan őszi sütemény! Természetesen cukormentesen. Az ősz slágere a sütőtök, és minden formájában fantasztikus. Rengeteg ásványianyagot, hasznos rostot és tápanyagot tartalmaz. És a sokrétű felhasználhatósága mellett nagyon finom és egészséges is!

- Hirdetés -

Itt egy újabb csodás recept, egyszerű és a család kedvence lesz! Próbáld ki, nem fogod megbánni!

HOZZÁVALÓK:

A piskótához:

  • 8 db M-es bio tojás
  • 10 dkg zöldbanánliszt
  • 10 dkg darált dió
  • 4 dkg édesítő 4:1 eritritstevia
  • ½ bio citrom reszelt héja
  • 10 dkg lágy vaj vagy kókuszzsír
  • 2 kk. foszfátmentes szódabikarbóna
  • ½ dl kókusztejszín
  • Vanília kikapart magja

Krémhez:

Csokis réteg:

  • 30 dkg sütőtökpüré
  • 2 bio tojás sárgája
  • 3 evőkanál kókusztejszín
  • 2 evőkanál édesítő 4x erősségű (stevia-eritrit)
  • 2 evőkanál jó magas zsírtartalmú kakaó
  • 15 dkg bio vaj
  • csipet fahéj

Sárga réteg:

  • 30 dkg sütőtökpüré
  • 25 dkg mascarpone
  • fél bio citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál édesítő
  • Csipet fahéj

KRÉMEK ELKÉSZÍTÉSE:

Csokis réteg:

2 bio tojás sárgáját az édesítővel és 3 evőkanál kókusztejszínnel, kicsi hőfokon folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, majd belekeverjük a kakaóport és tovább keverjük, míg a kakaópor el nem olvad. Ekkor félretesszük a krémet.

A keverőtálban a vajat habosítjuk a robotgéppel, majd hozzáadjuk a sütőtökpürét, a fahéjat és addig dolgoztatjuk a gépet, míg szép sima masszát nem kapunk.

Ezután hozzáadagoljuk a csokis alapot és összekeverjük a két masszát, én ezt már kézzel csináltam.

Sárga réteg:

Tegyük a keverőtálba a sütőtökpürét és a mascaponét, az édesítőt, a fajhéjat, a citrom reszelt héját, keverjük simára a robotgéppel és máris készen van sárga krémünk.

Összeállítása:

A megsült tésztánkat 3 egyenlő részre vágjuk (széleket körbe vágjuk)

Az első lapra a csoki krém 2/3-át rákenjük.

Erre jön a második lap.

A második lapra kenjük a sárga krémet, keveset hagyjunk a díszítéshez

Ráhelyezzük a harmadik lapot és a maradék csokoládé krémet a sütemény tetejére kenjük.

Tegyük hűtőbe és ha már a krém megkeményedik díszítsük ízlésünk szerint a sárga krémmel.

Érdemes előre elkészíteni, mert a tésztának állni kell jó pár órát, hogy puha állaga legyen.

Még egy hét múlva is finom volt.

Jó étvágyat!

Recept és fotó: Babos Kata, Testszerviz Konzultáns

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

207RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek