Töltött padlizsán hozzávalók(4 adag):
Padlizsánok elősütése
- 2 nagy db padlizsán
Töltelék
- 50 dkg darált pulykahús
- 2 közepes db vöröshagyma
- 2 közepes db paradicsom
- 2 közepes db paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 70 g sűrített paradicsom (kis konzervdoboznyi)
- 3 ek olívaolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál chiliszósz (ha csípősen szeretjük)
- 3 db babérlevél
Elkészítés:
Padlizsánok elősütése
1. A padlizsánokat megmossuk, hosszában félbevágjuk, és héjukkal felfelé sütőpapírral borított tepsiben elősütjük, hogy megpiruljon a héja és megpuhuljon a belseje.
2. Kb. fél óra sütés után kivesszük a sütőből, és ha kicsit kihűltek, átforgatjuk, héjukkal lefelé.
Töltelék
1. Az olívaolajban üvegesre pirítjuk a hagymát, rádobjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot, a fokhagymát, a babérleveleket, a sűrített paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. Ha szeretjük a csípőset, csiliszósszal is ízesítsük.
2. Készre pároljuk a darált húsos tölteléket. Ha a zöldségek nem engednének elég levet, akkor pici vízzel pótoljuk. Kidobjuk belőle a babérleveleket.
3. A közben kihűlt padlizsánok belsejét kikaparjuk, kb. 1-1,5 cm peremet hagyva a héjon. A kikapart sült padlizsánt összekeverjük a húsos raguval, visszatöltjük a padlizsánokba, és 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
Forrás: www.nosalty.hu, tomatotree receptjei