fbpx
11.1 C
Budapest
2021. szeptember 20. hétfő

Testszerviz

Webáruház

Török töltött padlizsán

Töltött padlizsán hozzávalók(4 adag):

- Hirdetés -

Padlizsánok elősütése

  •  2 nagy db padlizsán

Töltelék

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 2 közepes db vöröshagyma
  • 2 közepes db paradicsom
  • 2 közepes db paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 70 g sűrített paradicsom (kis konzervdoboznyi)
  • 3 ek olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál chiliszósz (ha csípősen szeretjük)
  • 3 db babérlevél

Elkészítés:

Padlizsánok elősütése
1. A padlizsánokat megmossuk, hosszában félbevágjuk, és héjukkal felfelé sütőpapírral borított tepsiben elősütjük, hogy megpiruljon a héja és megpuhuljon a belseje.
2. Kb. fél óra sütés után kivesszük a sütőből, és ha kicsit kihűltek, átforgatjuk, héjukkal lefelé.
Töltelék
1. Az olívaolajban üvegesre pirítjuk a hagymát, rádobjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot, a fokhagymát, a babérleveleket, a sűrített paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. Ha szeretjük a csípőset, csiliszósszal is ízesítsük.
2. Készre pároljuk a darált húsos tölteléket. Ha a zöldségek nem engednének elég levet, akkor pici vízzel pótoljuk. Kidobjuk belőle a babérleveleket.
3. A közben kihűlt padlizsánok belsejét kikaparjuk, kb. 1-1,5 cm peremet hagyva a héjon. A kikapart sült padlizsánt összekeverjük a húsos raguval, visszatöltjük a padlizsánokba, és 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
Forrás: www.nosalty.hu, tomatotree receptjei

Török töltött padlizsán
Élet írta szakácskönyv

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Előző cikkCélkeresztben a D-vitamin
Következő cikkErdei fagyi

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

155RajongókTetszik
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek