Hozzávalók
- 1 darab csont nélküli karaj
- 2 szelet gluténmentes kenyér
- 1 dl tej
- 1 tojás
- 1 doboz Tihany camembert sajt
- 10 dkg gomba (pl. csiperke)
- 1 kis vöröshagyma
- só
- bors
- kakukkfű
Elkészítés
A hagymát és a gombát apróra vágjuk. A hagymát kevés olajon aranysárgára pirítjuk, rátesszük a gombát és megsütjük. Nem baj, ha egy picit megpirul.
A kenyérszeleteket apróra tépkedjük és meglocsoljuk annyi tejjel, amennyit a kenyér felvesz.
Hozzáadjuk a tojást, az apróra tördelt sajtot és a gombát. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük és
kézzel alaposan összedolgozzuk.
A húst megmossuk, vízszintesen, keresztben bevágjuk. Szétterítjük és húsklopfolóval kicsit elegyengetjük. Kívül, belül finoman sózzuk.
A tölteléket a húson egyenletesen elterítjük. Bejgliszerűen feltekerjük, majd zsineggel több helyen körbekötjük.
Az így előkészített húst tepsibe helyezzük, kevés vizet öntünk alá, alufóliával befedjük és megsütjük.
A sütés végén a fóliát távolítsuk el, hogy kicsit megpiruljon a hús felszíne.
A sütőből kivéve 10-15 percet pihentetjük a húst, eltávolítjuk el a zsineget, majd szeleteljük.
Rizzsel tálaljuk, sajt- vagy gombamártást adhatunk mellé.
Forrás – citromhab.blogspot.com