A görög saláta egy igen népszerű formája a zöldségek ízletes elkészítésének. Minden utcasarkon találkozunk vele. Most újra gondolt változatát mutatjuk be. Egy kis izgalom sosem árthat! Köretként, vagy akár főételként is remek választás!
Saláta hozzávalók:
- 340 gramm feta sajt (felkockázva)
- ¼ csésze extra szűz olíva olaj
- 1 ek. citromlé
- 1 gerezd fokhagyma (kinyomva)
- 1 ek. aprított petrezselyem
- tengeri só
- frissen őrölt fekete bors
- 12 db olívabogyó (közepe eltávolítva)
- 12 db koktélparadicsom
- 1 uborka 12 nagy kockára vágva
Elkészítés:
Marináljuk a feta sajtot: egy kis tálba rakjuk bele a felkockázott fetát, az olíva olajat, a citromlevet, a fokhagymát, a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd keverjük át, hogy a sajtkockákat teljesen beborítsa az öntet. 15 percig marináljuk.
(A marinálás pácolást jelent!)
Tálban szépen rendezzük el a hozzávalókat és keverjük össze óvatosan.
Forrás: delish.com
Jó étvágyat a görög salátához!