fbpx
12.3 C
Budapest
2024. április 25. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

Ezért válasszunk természetes anyagokból készült dezodort

Ahogyan a hőmérők higanyszála egyre feljebb szökik, úgy izzadunk mi is egyre többet.

- Hirdetés -

Természetes válaszreakció ez testünk részéről, mégis kellemetlen helyzetbe kerülhetünk, ha nem használunk dezodort.

Reggelente kényeztessük magunk mérgektől mentes, természetes, üde illatú dezodorokkal.

Miért izzadunk?

Az izzadás normális jelenség, egy válaszreakció a szervezetünk részéről, ha nagyon meleg van.

Ugyanis így óvhatjuk meg a testünket a túlmelegedéstől. Az izzadságot a bőrünk középső rétegében, az irhában lévő verejtékmirigyek állítják elő, és egy kivezető csövön juttatják azt a bőr felszínére.

A verejték általában vízből és ásványi sókból áll. A legtöbb verejtékmirigy a hónaljakban, a talpon és a tenyéren található és általában a nagy melegben, vagy erős fizikai munka következtében aktivizálódnak.

Ám a túlzott izzadás hátterében egészségügyi probléma is állhat. Amikor meleg van vagy erős érzelmet élünk át, az agyunkba üzenet érkezik és beindul a verejtékezés. Ám a verejtékezés nem csupán a hőháztartás egyensúlyáért felel, hanem méregtelenítő funkciója is van, az izzadsággal távoznak ugyanis a különféle mérgek a szervezetünkből.

Végül a verejtékezésnek társadalmi szerepét is ismerjük, hiszen bármilyen furán hangzik, de a kapcsolatokat is befolyásolja a verejtékezésünk, bár nem úgy, ahogyan azt a legtöbben gondolnánk.

A verejtékben ugyanis különféle hormonok is a felszínre juthatnak, melyek hatással vannak a kapcsolatainkra, példának okáért a verejték illatán keresztül ismeri meg az újszülött az édesanyját.

Dezodor, egy elvárt társadalmi norma

Az izzadság alapesetben színtelen és szagtalan. Ám amint érintkezik a baktériumokkal, a bőrünk felszínén lévő halott sejtekkel, mikrobákkal, úgy szagossá válik.

A higiénia fejlődésével ma már elképzelhetetlen a nyugati világban az élet dezodor nélkül. A boltok polcain éppen ezért, férfiaknak és nőknek egyaránt, rengeteg féle sorakozik.

Működési elvük alapján általában az izzadást akadályozzák meg oly módon, hogy eltömítik az izzadságmirigyek kivezető csöveit, így azok nem tudják kivezetni a szervezetből az izzadságot.

De ahogyan fentebb már írtuk, izzadni nem csak azért létfontosságú, hogy ne boruljon fel a szervezet hőháztartása. Az izzadság „elfojtásával” hormonális és idegrendszeri zavarokat is okozhatunk, és nem tudnak kiürülni szervezetünkből ezen az úton a mérgek sem.

Az aluminium, – mely eltömíti a pórusokat – felszívódik a mélyebb szövetekben, a szervezet pedig nem tudja azt kiválasztani, így lerakódik, felhalmozódik a szerveken, sejtekben.

Ha mindez nem lenne elég, úgy a konvencionális dezodorokban tartósítószerek, szintetikus illatanyagok, alkohol, parabének, agresszív kémiai vegyületek is lehetnek, melyek hosszútávon – gondoljunk csak bele, naponta többször is használunk dezodort – irritációt, allergiát, és különféle betegségeket okozhatnak.

Forrás: www.zoldujsag.hu

Mindenmentes kozmetikumok a mindennapokban

Ismerd meg a Dermaflora Natural Cosmetics 0% világát!

Mivel számtalan káros hatás éri bőrünket és hajunkat a mindennapokban, éppen ezért minden eddiginél nagyobb figyelmet kell fordítanunk arra, hogy milyen kozmetikumokat választunk. A legtöbb ápolószer gyors eredményt ígér, és használatukkal bőröd napokon belül sima és bársonyosan puha, arcod ragyogó, a hajad pedig selymesen fényes lesz. Ahhoz azonban, hogy ezeket a kívánt eredményeket gyorsan elérjék, számos ártalmas összetevőt tartalmaznak, amelyeknek hosszú távon több káros hatásuk is lehet. Ilyen lehet például

  • a bőrallergia,
  • az ekcéma,
  • az extra bőrszárazság,
  • a bőrgyulladás,
  • és végül, de nem utolsó sorban a különféle allergiák.

Küldetésünknek tekintjük, hogy a Dermaflora Natural Cosmetics 0% termékcsaláddal segítsünk neked és családodnak megoldani vagy akár megelőzni a fent említett problémákat. Éppen ezért termékeink megalkotásakor az egyszerűség vezérelt minket. Célunk mindössze annyi volt, hogy olyan terméket alkossunk, amely

  • egészséges
  • nem tartalmaz káros anyagokat
  • a természetességet elérhető áron kínálja,
  • és hogy az egészség többé ne luxus legyen

Termékeinkről nem állítjuk, hogy a bio vagy éppen az organikus készítmények közé tartoznak, mivel bár kevesen gondolják, de azoknak is számos előnytelen tulajdonsága lehet. Mi mindössze annyit teszünk, hogy természetes és tudományosan megkomponált összetevőket használunk, amely bárki számára megfelelő.

És hogy miért a Dermaflora Natural Cosmetics 0% termékeket válaszd a polcon lévő számtalan más kozmetikum helyett? Termékeink egyik legnagyobb előnye, hogy nem tartalmaznak semmilyen mesterséges illatanyagot. Hiszen hiába mondják ezekről, hogy természetesek, sokszor mégis allergiás reakciót válthatnak ki. Mi ezeket az anyagokat tudatosan kerültük, elkerülve ezzel a káros hatásokat.

Emellett a Dermaflora Natural Cosmetics 0% minden terméke káros- és allergén anyagoktól mentes. Nem tartamaznak alumíniumsókat, alkoholt, parabént, színezékeket, kőolajszármazékot és tartósítószereket. Hatékonyságukat a természetes összetevőknek és a bőrvédő, hidratáló hatóanyaguknak köszönhetik, így érzékeny és allergiára hajlamos bőrűek számára is kiváló választás.

Kínálatunk három termékcsaládból áll: az aloe vera illetve az argánolaj és méz tartalmú ápolószerek valamint a sensitive termékek, amelyekben megtalálhatók az alapvető test-, haj- és arcápolási készítmények.

Termékeink közül dezodoráló családunkra vagyunk a legbüszkébbek, amelyek között roll-on, stift és gél stift is található. Ezeknek a legnagyobb előnye, hogy elősegítik a felhalmozódott káros anyagok távozását a bőrödből, miközben jó közérzetet és egész napos frissességet nyújtanak.

Itt azonban nem állunk meg, termékeinket folyamatosan fejlesztjük annak érdekében, hogy minél több ember számára lehetővé tegyük a természetes, káros anyagoktól mentes testápolást megfizethető áron.

ITT TALÁLOD A DERMAFLORA TERMÉKEKET!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek