Kivi, málna, eper, csokoládéreszelék, áfonya, vagy bármi, amit szeretsz! Édesítsd meg a napod ezekkel az egészséges desszertekkel! Az életmódváltás fejben kezdődik, és a konyhában folytatódik…
Krémtúró hozzávalók:
- 0,5 kg házi tehéntúró…
- 2 kis doboz natúr joghurt
- kaukázusi kefir ízlés szerint
- 2 evőkanál nyírfacukor
- esetleg vaníliarúdból kikapart vanília, ízlés szerint
Elkészítés:
Először a natúr joghurtot, utána a túrót, végül a kefirt és a nyírfacukrot a turmixgépbe halmozzuk és alaposan átturmixoljuk, amíg lágy és krémes lesz.
Tálkákba, poharakba töltjük és fogyasztásig hűtőbe tesszük.
Variációk:
Díszíthetjük, gazdagíthatjuk friss gyümölccsel (én ezúttal epret és kivit választottam) vagy saját levében eltett, hozzáadott cukor nélküli bogyós gyümölccsel (én most erdélyi fekete áfonyát használtam). A csokikedvelők fogyaszthatják csokiforgáccsal is, de ez mindenképpen csak természetes cukortartalmú, vagy steviával ízesített étcsokoládé legyen.
Köszönjük a receptet és a fotókat Ábrahámné Bergmann Annának!
JÓ ÉTVÁGYAT!
ÍNYCSIKLANDÓ DIÉTÁS SÜTIK VÁRNAK RÁD ITT!
Édesítőszereket, csokoládét, kakaóport, édességeket csak az Egészség Webáruházból!