Sokan úgy hiszik, a tarját jó napokig pácolni, de ezzel a módszerrel pont olyan húst süthetsz, mintha pácban állt volna 2 napig.
Hozzávalók 10 szelet tarjához
- 1,3 kg sertés tarja kb 1 cm-es szeletekre szelve
- fél ek tárkony
- 1 tk méz
- 3 ek mustár
- 1 ek olíva olaj
- só
Elkészítés:
A tarját 1 cm-es szeletekre szeljük, mindkét oldalát sózzuk, majd a tepsibe helyezzük. A többi hozzávalót összekeverjük, és az így kapott masszából minden hús tetejére kenünk egységesen. Alufóliával fedjük, majd hőlégkeveréses sütőben 200 fokon 20 percig sütjük. Amikor megpuhult, vegyül le a fóliát, és tegyük vissza a sütőbe 3-5 percre.
Tálaljuk párolt zöldséggel. Sárgarépa, karfiol, brokkoli, cékla, fehérrépa, vagy amihez éppen kedved van…
Figyelj a párolásnál, az eltérő zöldségek párolási ideje is eltérhet! Van, amelyik egészen gyorsan kész és van, aminek több időre van szüksége!
Jó étvágyat!
Recept és fotó – Szentmiklóssy Éva