fbpx
3.1 C
Budapest
2024. március 19. kedd

Testszerviz

Webáruház

Tárkonyos mustáros sült tarja párolt zöldséggel

Sokan úgy hiszik, a tarját jó napokig pácolni, de ezzel a módszerrel pont olyan húst süthetsz, mintha pácban állt volna 2 napig.

- Hirdetés -

Hozzávalók 10 szelet tarjához

  • 1,3 kg sertés tarja kb 1 cm-es szeletekre szelve
  • fél ek tárkony
  • 1 tk méz
  • 3 ek mustár
  • 1 ek olíva olaj

Elkészítés:

A tarját 1 cm-es szeletekre szeljük, mindkét oldalát sózzuk, majd a tepsibe helyezzük. A többi hozzávalót összekeverjük, és az így kapott masszából minden hús tetejére kenünk egységesen. Alufóliával fedjük, majd hőlégkeveréses sütőben 200 fokon 20 percig sütjük. Amikor megpuhult, vegyül le a fóliát, és tegyük vissza a sütőbe 3-5 percre.

Tálaljuk párolt zöldséggel. Sárgarépa, karfiol, brokkoli, cékla, fehérrépa, vagy amihez éppen kedved van…

Figyelj a párolásnál, az eltérő zöldségek párolási ideje is eltérhet! Van, amelyik egészen gyorsan kész és van, aminek több időre van szüksége!

Jó étvágyat!

Recept és fotó – Szentmiklóssy Éva

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek