Hozzávalók
Tésztához:
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 dl kókusztejszín/vagy tejszín /vagy mandulatej
- édesítő ízlés szerint (stevia-eritrit)
- 3 evőkanál bio kakaópor/vagy más jó minőségű nem cukrozott kakaópor
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 5 dkg olvasztott vaj
Krémhez:
- 25 dlg mascarpone
- diónyi puha vaj
- édesítő (stevia-eritrit) ízlés szerint
- reszelt citrom héja
- 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tejszint felmelegítem majdnem forrásig és belekeverem a darált diót és édesítem.
Addig keverem, amíg jól megszívja magát a tejszínnel a dió.
Amikor már kész akkor leveszem a tűzről, hozzá keverem a citrom héját, a kókusz reszeléket, a kakaót és az olvasztott vajat.
Félreteszem.
A krémhez a szobahőmérsékletűk mascaponét kikeverem a vajjal az édesítővel egy citrom reszelt héjával és a kókuszreszelékkel. A kókuszreszelékből hagyok annyit, hogy azzal majd megszórjam a kész süti tetejét.
A kész kakaós masszát sütőpíron ellapogatom egyenletesen (én kézzel csináltam), és rákentem a kókuszos krémet, majd a sütőpapír segítségével feltekertem, és leszórtam kókuszreszelékkel.
1-2 órára hűtőbe tettem.
Recept és fotó: Babos Kata, Testszerviz Konzultáns
Jó étvágyat!