CSERÉLD LE A VÉKONY, KETCHUPBA MÁRTOGATOTT, ISMERT HASÁBBURGONYÁT, AZ EGÉSZSÉGESEBB VÁLTOZATÁRA.
A CITROM, OLÍVAOLAJ ÉS KORIANDER ÁLTAL NYÚJTOTT EGYEDI ÍZEN KÍVÜL, AMELY FELÉBRESZTI AZ ÍZLELŐBIMBÓID, SZINTÉN NAGYON TÁPLÁLÓ IS.
A koriander olyan ásványok forrása, mint a kálium, kalcium, magnézium, mangán és a vas.
Az olívaolaj egészséges zsírokat biztosít, a citrom pedig segítséget nyújt a test méregtelenítésében és kitisztításában is.
Hozzávalók:
- 4 nagyobb édesburgonya, meghámozva és hasábokra vágva
- 2 teáskanál frissen lereszelt citromhéj
- 1/3 csésze olívaolaj
- 1/3 csésze finomra vágott koriander
- 1 kis gerezd fokhagyma
- Só és bors az ízesítéshez
Hogyan készítsük el a hasábburgonyát édesburgonyából, korianderrel és citrommal:
- Előmelegítjük a serpenyőt.
- A mixerben összekeverjük a koriander felét fokhagymával és ezt a keveréket beleöntjük egy olívaolajat tartalmazó tasakba, amelyhez hozzáadjuk az édesburgonyát is. Összerázzuk, teljesen addig, amíg az édesburgonya nem lesz bevonva a keverékkel.
- Ha teljesen befedésre kerül, a bevont burgonyát ráhelyezzük a felmelegített serpenyőre. 3-4 percig sütjük, minden oldalról, vagy amíg nem felel meg az ízlésünknek.
- Kivesszük a serpenyőből és tálalhatjuk is.
Forrás: A recept eredetileg a gymbeam.hu oldalon jelent meg.
Jó étvágyat!