Látszólag ellentmondás, hogy sós desszert. De gondolj bele a sós-karamellába, az is úgy tűnik elsőre. Aztán magával ragad! Ez a sós desszert felteszi az i-re a pontot! Csináld meg és imádni fogod!
Hozzávalók:
- 100 g finomra őrölt mandula
- 100 g finomra őrölt kesudió
- 100 g finomra őrölt szezámmag
- 1/2 kk. szódabikarbóna
- 2 kisebb tojás (S)
- 1 kk. Himalája só
- 25 g puha kacsazsír
- vagy más zsiradék pl. kókuszzsír
Szóráshoz:
- 1-1-1 ek. egész mák, lenmag, szezámmag
Elkészítése:
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk.
A tésztát 4 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges alakúra vágjuk.
A tetejét megszórjuk magkeverékkel.
180°C-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percig, vagy addig, amíg az alja egy kis színt nem kap.
Forrás: http://mezesfinomsagok.blogspot.com
JÓ ÉTVÁGYAT!