fbpx
22.7 C
Budapest
2024. szeptember 19. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

Őszi egészségvédelem

Itt van az ősz, most olyan időjárással, melytől már a hosszú, forró nyár alatt alaposan elszoktunk, annak ellenére, hogy „még nyílnak a völgyben a kerti virágok…”

- Hirdetés -

Ebben a cikkünkben összefoglaljuk a tél előttre szóló egészségtippjeinket!

Olvasd tovább a cikkünket!

Az időjárás kihívásai

A hűvösebb, borongósabb idő beköszöntével már nehezebben mozdulunk ki az otthonunkból, nehezebben szánjuk rá magunkat egy jó kis sétára, hosszabb kirándulásra, azonban van néhány lényeges pont, amelynek betartásával mégis sokat tehetünk az egészségünk, jó közérzetünk megőrzése érdekében.

A táplálkozási szokásaink is megváltoznak, jelentősen több olyan ételt eszünk, ami több fűtőanyaggal látja el testünket.

A bezártság, a több napon át tartó borús idő többszöri étkezési alkalmat is jelenthet, ami túlevéshez vezethet, ami már súlygyarapodásban nyilvánulhat meg, azaz könnyebben szaladnak fel ránk a kilók.

De ha odafigyelünk, és továbbra is gondoskodunk az egészségünkről, akkor elkerülhetjük a megfázásokat, az influenzát és más őszi-téli betegségeket. Az itt következő javaslatokkal erősíthetjük az immunrendszerünket, a szervezetünket több tápanyaggal és vitaminnal láthatjuk.

1. A szervezetünk védelme érdekében

Az immunrendszerünk hatékony működése érdekében fontos gondoskodnunk a napi vitaminokról és ásványi anyagokról, mert ezeknek a szerepe a hűvösebb idő beköszöntével egyre fontosabb lesz.

Ennek az egyik legegyszerűbb módja, ha minden szükséges mikro-tápanyagról gondoskodunk, mégpedig a nemünket és életkorunkat figyelembe vevő, hatékonyan felszívódó termékek rendszeres fogyasztásával.


Kattints a képre!

A Testszerviz ügyfeleinél bevált tápanyagbomba a Zöldturmix, amiről itt olvashatsz bővebben. Ha nem lenne kedved a turmixokhoz, akkor neked készült a Vidd Magaddal Zöldturmix por. Ez a készítményünk kevés vízzel vagy cukormentes joghurttal összekeverve, nagyszerű energetizáló italod lehet!

Kattints a képre!

2. Nélkülözhetetlen vitaminok és nyomelemek

Ahogy csökken a napsütéses órák száma, úgy válik egyre fontosabbá a D-vitamin pótlása. Ezzel együtt a C-vitamin egész évben szükséges az egészségünk védelme érdekében, amit még kiegészíthetünk cinkkelszelénnel és jó minőségű probiotikummal is.


Kattints a képre!

3. A finom falatokról nem kell lemondanunk!

Az egészséges táplálkozás nem azt jelenti, hogy mindenről le kell mondanunk. A hangsúly a minőségen van.

Ha például csokira vágynánk, akkor válasszunk magas kakaótartalmú változatot.

Ha jégkrémet vagy fagyit ennénk, akkor készítsük el gyümölcs és növényi tej összeturmixolásával, majd fagyasztásával. A Testszerviz fagyi receptjeit itt találod!

Főzz magadnak! Ha az időjárás miatt többet vagyunk otthon, akkor is érdemes a szabadidőt aktívan eltölteni főzéssel. Így jelentősen csökkenthetjük az élelmiszeripar által kínált félkész- vagy készételek fogyasztását. Ezek az ételek bár gyorsan elkészíthetők, de tele vannak adalékanyagokkal, konzerváló szerekkel.

4. Ne hagyjuk abba a testmozgást!

Ha úgy gondolkozunk, hogy amint hűvösebbre fordul az idő, ez oka lehet annak, hogy kevesebbet menjünk ki a szabad levegőre, akkor rosszul gondoljuk. A szabad levegőn tartózkodás kulcsa a réteges öltözködés. Így már bátran elindulhatunk egy kis sétára, kocogásra, és akár egy kiadós túrázásra is.

Otthoni mozgáshoz remek támogatás a Kulcs a mozgáshoz DVD!

5. Figyeljünk oda a vegyszerekre!

Lehetőség szerint csökkentsük a vegyszerek és a különböző környezeti mérgek használatát a háztartásunkban. Attól kezdve, hogy lehetőleg szűrt vizet fogyasszunk és figyeljünk oda arra is, hogy milyen összetételű kozmetikumokat kenünk magunkra, mivel mossuk a ruháinkat.

Ha tehetjük, válasszunk adalékmentes, természetes alapanyagokból készült termékeket. Ezzel hozzájárulhatunk hormonháztartásunk egészségéhez és immunrendszerünk megfelelő működéséhez.

A Vitalissimo webáruház éppen ezért kínálja a Dermaflora kozmetikum  és a Ziaja natúr kozmetikum és tisztálkodószer családokat, illetve a Herbow mosódió alapú mosószereit és a NaturVille háztartási tisztítószereket!

6. Stresszkezelés és alvás, regenerálódás

Már a helyes táplálkozással és rendszeres testmozgással is sokat teszünk egészségünkért, de ahhoz, hogy az eredmény még tartósabb legyen, fontos, hogy megtanuljuk úgy kezelni a stresszel járó helyzeteket, hogy azok ne legyenek ránk káros hatással.

Emellett az elég alvásidő és a megfelelő alvásminőség segíti elő igazán a jóllétünket. Az alvás pihentet, feltölt és gyógyít. A szakemberek a kevés alvást egyre inkább az elhízás új kockázati tényezőjeként emlegetik.

Ehhez ajánljuk a Kulcs a stresszhez című könyvünket, de minden más Kulcs könyvünkben is sok hasznos információt olvashatunk a stresszről és az alvásról.

A Vitalissimo webáruházban külön kategóriát szenteltünk a stressztűrő képesség növelésének. Itt megtalálsz mindent, ami ebben segítségedre lehet.

Ha a fenti tippekből párat alkalmazol és szépen lépésről lépésre beilleszted az életedbe, a javulás elképesztően gyors és erőteljes lesz.

Kattints a képre!

Legyen az ősz is a te időszakod, legyél ilyenkor is remek formában!

A cikk címképe: Ida képe a Pixabay-en.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

206RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek