Csillapíthatja-e egy napok óta túrázó szomját egy pohár helyi bor? Ki az a világhírű művész, akinek életútja épp két híres borvidéket kapcsol össze? Hogyan indukálja a fentiek megtapasztalása a lelki szabadság elérését és egy könyv megszületését?
Ezekről a témákról is beszélgetünk a különleges bor és ételkóstoló során, ahol örömmel vesszük interaktivitásotokat.
E különleges borkóstoló és ízélmény ötlete akkor fogalmazódott meg bennem, amikor a spanyol El Camino alkalmával illetve barcelonai látogatásom során készített fotókat nézegettem. A fotók visszahozzák azokat az érzéseket, melyek az utazás során belém ívódtak.
Így számomra egy Albarino-ban benne van Galicia esőjének nedvessége, hazavonuló szarvasmarháinak illata, lábaim fáradtsága, egy Cepell-ben Katalónia esti zsongása és vidámsága, egy Cava-ban pedig szülinapi reggelem magányos, de boldog tengerparti elmélkedése is. És mivel napjaimból nem maradhat ki az irodalom, így bennük van e térség elfelejthetetlen művészeinek munkássága is.
Szóval szeretettel meghívlak az „El camino, La comida – Spanyol ízek, spanyol utak Ádám Gabival” egy egyedi vacsoraélményre, mert az előadásom alatt spanyol étel és borválogatást lehet kóstolni.
Tervezett borsor
Tervezett ételek