fbpx
31.8 C
Budapest
2024. július 11. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

Nem elég a pollenallergia? Itt van a poratka!

A virágzó fák, virágok, bokrok mind polleneket küldenek ránk. És ha ez mind nem lenne elég allergén, akkor itt vannak a poratkák. Velük is meg kell küzdenünk. De hogyan?

- Hirdetés -

MIT OKOZ A PORATKA?

Nézzük meg először, hogy mik is azok a poratkák, melyekről annyit hallunk. Poratkának nevezzük a szálló por apró részecskéit, amelyek az otthonunkban keletkeznek és felhalmozódnak. Ezek a részecskék a környezetünkből, például a kültéri levegőből, a szövetekből, a háziállatok szőrétől, a bőrsejtektől, a talajról és más forrásokból származhatnak. Szabad szemmel nem láthatóak, mikroszkopikus méretű porszemcsék, amelyek nagy kárt tudnak okozni a szervezetünkben.

ALLERGIÁS REAKCIÓK

A poratkák az egyik leggyakoribb allergének otthonunkban. Azok az emberek, akik érzékenyek rá, tüsszögést, orrdugulást, orrfolyást, köhögést, viszketést és irritált szemeket tapasztalhatnak. Az asztmában szenvedők esetében a poratkák súlyosbíthatják a tüneteket és asztmás rohamokat válthatnak ki.

LÉGÚTI PROBLÉMÁK

A poratkák belélegzése irritálhatja és károsíthatja a légutakat, különösen azokat az embereket, akik hajlamosak légúti megbetegedésekre.

ROSSZ KÖZÉRZET

A túlzott por felhalmozódása rombolhatja az otthon tisztaságát és rendezettségét, ami nyugtalanságot és stresszt okozhat. A poratkák táplálékot jelentenek bizonyos rovarok számára. Ha nagy mennyiségű por van az otthonban, az vonzhatja a pókokat, atkákat és más kártevőket, amelyek további problémákat okozhatnak. 

Az otthoni poratkák elleni küzdelem érdekében fontos a rendszeres takarítás, porszívózás és a porfelületek rendszeres tisztítása. Fontos továbbá a megfelelő szellőztetés és páratartalom fenntartása az otthonban, valamint az allergének csökkentése érdekében a matracok, párnák és takarók rendszeres mosása és poratka-allergén takarók használata.

Ha ezeket betartjuk már sokkal kevesebb az esély hogy problémát okozzanak. De mi van abban az esetben ha olyan házban lakunk ahol magas a páratartalom? Vagy esetleg olyan forgalmas  helyen, ahol a gyakori szellőztetéssel nem a friss levegő, hanem a kipufogógáz, és az utca összes mocska ömlik be az ablakon?

MI A MEGOLDÁS?

Létezik olyan szerkezet, melynek neve: légkezelő szellőztető, mely a kültérből a friss levegőt beszívja, majd a filtereken keresztül megszűrt baktérium- és allergénmentes levegőt akár ideális páratartalomra  beállítva juttatja be a belső térbe. Így nem kell aggódnunk sem a portakák, sem pedig a rossz levegőminőség miatt. 

Ha Te is küzdesz allergiás reakciókkal, és érzed azt a bizonyos “nincs friss levegő” érzést, mindenképpen vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy időben kezelve legyen a probléma, mielőtt komoly baj alakul ki betegség formájában.

ALLERGIA ELLEN AZONNAL ALLERGENIX – A TERMÉSZETES SEGÍTSÉG!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

206RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek