fbpx
18.8 C
Budapest
2024. április 28. vasárnap

Testszerviz

Webáruház

Karibi csoda?

Gyakran hallani az aloe vera csodálatos hatásairól. Az interneten számos helyen találunk róla népszerűsítő cikket, de kevés megbízható írás van a növény jótékony hatásairól.

- Hirdetés -

Éppen ezért mi is utánanéztünk az aloe vera híre mögötti titoknak, és most a Vitalissimo webáruház termékkínálatába felvettünk olyan minőségi aloe vera termékeket, amelyek már bizonyítottak!

Ismerkedj meg ezekkel a termékekkel te is!

Közép-Amerikából jöttem

Az aloe vera, mint csodanövény, egyre népszerűbb az internete, számos különféle termék is elérhető már. Megnéztük, milyen titkokat rejt ez a növény!

Az aloe vera neve már önmagában sokat mondó: „igazi aloe” vagy „orvosi aloe”.

Tényleg megérdemli ezt a nevet?

Milyen ez a szárazságtűrő növény?

Az aloe vera elsőre egy kaktuszra hasonlít, de valójában a liliomfélék családjába tartozik.

Ma már megközelítőleg 300 fajta aloe vera ismert, és közülük csak 5 az, aminek gyógyító hatása van. Ezek között az egyik az orvosi aloe, vagy „Aloe Barbadensis Miller”, amelynek használata széles körben elterjedt. Nevét egy Miller nevű botanikusról kapta, ő volt az, aki elsőként írta le tudományosan a növényt, melyre a Karib-térségben levő Barbados szigetén talált rá, tőle kapta a növény az Aloe Barbadensis Miller nevet.

Az orvosi aloé virágai sárgák. Húsos, lándzsa alakú levelei 50 cm-re is megnőhetnek, az egész növény magassága 120 cm lehet. Évelő növény, levelei letörhetők, a letört rész helyett új nő.

Az aloe vera olyan területeken őshonos, mint Kuba, Mexikó, Brazília és Afrika, ahol különösen forró a nyár. Ahhoz, hogy a növény túléljen, nagy nedvesség-raktárakat növesztett a leveleiben.

Kattints a képre!

Kizárólag leveleit használják alternatív gyógyászati célokra. Az a sűrűn folyó, kocsonyás nedv, amivel az aloe verát leginkább azonosítják, a növény leveleinek belső részéből származik.

Az orvosi aloét ősidők óta használják gyógyításra. Évezredeken átívelő karrierjét annak köszönheti, hogy számtalan betegségre, bőrelváltozásra és emésztőszervi problémára alkalmazták.

A Vitalissimo egészségáruház új aloe vera termékei

A Vitalissimo webáruházban elérhető aloe vera termékek forgalmazója az LR Health & Beauty, Németországban gyártja ezeket a termékeket, ahová az aloe vera zselé Mexikóból érkezik.  

Az ültetvényeken az aloe vera termesztése hagyományos módszerekkel történik, növényvédő szerek használata nélkül.

A levél zseléjét több lépésben nyerik ki:

  1. Minden egyes levelet mechanikusan tisztítanak vízfürdőben, hogy minden szennyeződést eltávolítsanak róluk.
  2. A külső, zöld réteget óvatosan eltávolítják a levelekről, hogy kinyerjék a zselés belső részt.
  3. Szűrővel ellátott sajtoló és további lépések segítségével kinyerik a levél értékes zseléjét.
  4. Ezt a szelét úgy szállítják, hogy az eredeti minősége ne veszítsen az értékéből.

Az aloe vera hatóanyagai

Az aloe vera gél több mint 100 értékes anyagot tartalmaz, mint a kalcium, cink, szelén, vas vagy mangán. Aminosavakat, zsírsavakat, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású enzimeket és számos vitamint, mint például az A-, C-, E-vitamint, melyek fontosak a sejtek megújulásához, illetve B-vitaminokat.

Az aloe vera antibakteriális, antivirális és gombaellenes hatású is. Fő hatóanyaga az acemannan nevű cukormolekula, amely erősíti a sejthártyákat és ellenállóvá teszi a baktériumokkal és vírusokkal szemben.

Az aloe verából készült italt érdemes fogyasztani például azoknak, akik szeretnék megerősíteni az immunrendszerüket. Az értékes zselében ugyanis rendkívül sok antioxidáns és a szervezetünk számára fontos mikrotápanyag található, melyek képesek felvenni a harcot a sejtjeinket roncsoló szabad gyökökkel, a vitaminok pedig az immunrendszer működéséhez szükségesek.

Akkor is érdemes aloe vera italt inni, ha szeretnénk javítani az emésztőrendszerünk működését, és meg akarunk szabadulni a bélrendszerben felgyülemlett méreganyagoktól.

Ezek a méreganyagok kimerültséget, fáradékonyságot, hasi problémákat okozhatnak, és abban is meggátolhatnak, ha szeretnénk néhány kilótól megszabadulni. Mivel az aloe vera sok rostot tartalmaz, a székrekedés ellen is bevethetjük és a fogyasztása támogatja a megfelelő bélmozgásokat.

Érdekesség, hogy az aloe vera nyers gélt leggyakrabban külsőleg alkalmazzák égési sérülés vagy napozás alatti leégés kezelésére. Egy ilyen bőrápolás rövid időn belül hűsítő és nyugtató hatású.


Kattints a képre!


A cikk forrása:
LR Health & Beauty termékismertető
Házipatika.com – Aloe vera kívül belül gyógyír

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek