fbpx
7.9 C
Budapest
2024. április 19. péntek

Testszerviz

Webáruház

Hasra ütésre megy

Az alábbi részlet a Kulcs a testhez című Testszerviz könyvből való:

- Hirdetés -

„Annak érdekében, hogy az Olvasó pontosan megértse a saját testének a működését, fontos tisztázni, milyen élettani folyamatok történnek az elfogyasztott étellel.

A gyomor, a belek állapota számos panaszt okozhat, és ezeknek a szerveknek az állapotát jelentős mértékben befolyásolja az elfogyasztott étel és ital.

Mivel minden ember saját maga alakítja ki az étrendjét – általában a megszokások és a reklámok hatására – ez az a terület, ahonnan kiindulva a legkönnyebben támogatható a szervezet működése.

Az emésztőrendszer feladata az elfogyasztott étel lebontása olyan vegyületekké, amelyek felszívódhatnak a vékonybél falán át, és így hasznosulhatnak az életfolyamatok során. Ennek megfelelően a fehérjék aminosavakká, a szénhidrátok egyszerű cukrokká, a zsírokat glicerinné és zsírsavakká bontódnak le. Ez a lebontás – vagyis az emésztés – víz és enzimek közreműködésével történik.

Egy bizonyos enzim általában csak egyfajta vegyület (vagy vegyületcsoport) átalakulását vagy megváltozását teszi lehetővé vagy gyorsítja fel. Így a különféle enzimek láncszerűen működnek együtt.”

Olvasd tovább a Kulcs a testhez című könyv fejezetét, amelyben megtudhatod, hogyan működik az emésztésed.

Ha úgy érzed, hogy tudod mi történik a lenyelt falattal a hasadban, akkor az alábbi kérdésekre válaszolva tesztelheted a tudásod!



A Testszerviz Kulcs könyvek megadják a teljes tudást a sikeres életmódváltáshoz!


Betöltés…
Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

204RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek