Az alábbi részlet a Kulcs a testhez című Testszerviz könyvből való:
„Annak érdekében, hogy az Olvasó pontosan megértse a saját testének a működését, fontos tisztázni, milyen élettani folyamatok történnek az elfogyasztott étellel.
A gyomor, a belek állapota számos panaszt okozhat, és ezeknek a szerveknek az állapotát jelentős mértékben befolyásolja az elfogyasztott étel és ital.
Mivel minden ember saját maga alakítja ki az étrendjét – általában a megszokások és a reklámok hatására – ez az a terület, ahonnan kiindulva a legkönnyebben támogatható a szervezet működése.
Az emésztőrendszer feladata az elfogyasztott étel lebontása olyan vegyületekké, amelyek felszívódhatnak a vékonybél falán át, és így hasznosulhatnak az életfolyamatok során. Ennek megfelelően a fehérjék aminosavakká, a szénhidrátok egyszerű cukrokká, a zsírokat glicerinné és zsírsavakká bontódnak le. Ez a lebontás – vagyis az emésztés – víz és enzimek közreműködésével történik.
Egy bizonyos enzim általában csak egyfajta vegyület (vagy vegyületcsoport) átalakulását vagy megváltozását teszi lehetővé vagy gyorsítja fel. Így a különféle enzimek láncszerűen működnek együtt.”
Olvasd tovább a Kulcs a testhez című könyv fejezetét, amelyben megtudhatod, hogyan működik az emésztésed.
Ha úgy érzed, hogy tudod mi történik a lenyelt falattal a hasadban, akkor az alábbi kérdésekre válaszolva tesztelheted a tudásod!
A Testszerviz Kulcs könyvek megadják a teljes tudást a sikeres életmódváltáshoz!
Betöltés…