fbpx
5.2 C
Budapest
2024. március 18. hétfő

Testszerviz

Webáruház

A szálkásító diéta lebontja a zsírt és erősíti az izmokat: Hogy csináljuk?

- Hirdetés -

Végre elérted azt a stádiumot, hogy elegendő tömeggel rendelkezel, és szeretnéd elkezdeni a „szálkásítást“? Van itt pár dolog, amit tudnod kellene, mielőtt belekezdesz. Nézzünk meg néhány tippet hogyan dobjuk le a zsírfelesleg és tartsuk meg a nehézkesen szerzett izmokat.

Életmód

A szálkásító diétánál még jobban figyelni kell a hozzáállásodra, rossz szokásokra és titkos étvágyakra. Semmilyen édességek, ünnepi sütemények és csokoládé nem segít a szálkásító diétában. Óvakodj az üres kalóriáktól is, melyek főleg az alkoholos italokban fordulnak elő. Egy sör vagy édes borocska teljes katasztrófa a szálkásításban. Kerüld mindezeket a kísértéseket, és kezdheted a zsírleadást. 

Táplálkozásváltás

Másképpen mondva – maga a szálkásító diéta. A szálkásítás idején fontos maximális mértékben korlátozni a szénhidrátbevitelt. Tedd félre az édes gainert, és inkább keverj egy tiszta proteint. A Keto diéták különféle rajongói ellenére, amely alatt néha napokig nem fogyasztanak egy gramm szénhidrátot sem, nem javasoljuk az ilyen szélsőséges megoldásokat. A testnek kiegyensúlyozott étrendre van szüksége, amely tartalmaz szénhidrátokat is, de kisebb mennyiségben és természetes forrásokból. A rizs és a burgonya tökéletesen fedezi a napi igényeket, és nem teszik tönkre a szálkásítást. 

Más típusú edzés

Hogy a test elkezdje a zsírokat égetni, rá kell kényszeríteni. Erre legjobb az intervallum nagy intenzitású edzés. Ezt minden workouters és crossfitters ismeri. A saját súlyú körkörös edzések arra kényszerítik a testet, hogy az összes lehetséges energiatartalékot kimerítse, ami éppen a lerakódott zsírokban rejlik. A klasszikus testépítő rajongók pedig a nagyobb számú ismétlést javasolják kisebb súlyokkal. Van megfelelően kényelmes és „sportra szabott” ruhád az edzésekhez?

Aerob aktivitás

Szálkásításnál segít a hagyományos aerob edzés is. Azonban a jogging hatékonysága nem olyan magas nagy távolságok és hosszú időtartamok esetén. Egy órás futás alkalmával a test nagy megterhelésre számít, ezért igyekszik a lehető legkevesebb energiát fogyasztani. Ebben az esetben is jobbak a sprintek és más intervallum edzések. 

Támogatott cikk

Vendeg Blog
Vendeg Bloghttp://www.testszerviz.hu
Vendég cikkek, írások, melyek az életmódváltás témakörében születtek, vagy ahhoz kapcsolódnak. Minden esetben a cikk végén a forrást linkelhető módon megjelenítjük.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek