fbpx
3.7 C
Budapest
2024. március 19. kedd

Testszerviz

Webáruház

Karácsonyi avokádóhab sült céklával

Egészséges, finom és pofonegyszerű az avokádókrém, ami könnyen ünnepivé és elegánssá tehető, ha egy kicsit finomítunk az állagán, selymes habnak készítjük el, és sült céklával rétegezve tálaljuk. Remek karácsonyi előétel ötlet!

- Hirdetés -

Az ünnepi lakmározások főszereplői leginkább a húsos, tartalmasabb, nehezebb fogások, ezért érdemes az előételt egy kicsit könnyebbre hangolni. Az avokádókrém mindig sikert arat, és ezt is lehet mutatósan tálalni. Ebben a változatban egészen könnyű, selymes hab készült az avokádóval egy kis citrommal, mustárral, joghurttal összedolgozva és felhabosítva, kellemesen friss, ami jól összepasszol a sült cékla édeskés, teltebb ízével.

A cékla sütését nem számolva nagyon gyors és minimális munkával készül, de annál mutatósabb rétegesen tálalva, fenyőt formázva belőle egy habzsák segítségével. Frappánsan egyszerű, mégis nagyon látványos, finom és ünnepi!

Hozzávalók:

  • 2 közepes cékla
  • 2 érett avokádó
  • fél citrom
  • 1 teáskanál mustár
  • 4-5 evőkanál görög joghurt
  • só, bors

Elkészítés: 

A céklákat alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben 1 óra alatt puhára sütjük, majd hagyjuk langyosra hűlni, és vékonyan lefszeleteljük.

Az avokádókat félbevágjuk, a magjukat eltávolítjuk, a húsukat kikaparjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáfacsarjuk fél citrom levét, hozzáadjuk a mustárt és a görög joghurtot, és botmixerrel krémesre, selymesre, habosra mixeljük.

Az avokádós kencét habzsákba tesszük, és a céklaszeletekkel tányérokra rétegezzük, mintha fenyő lenne.

Forrás: www.cookta.com

JÓ ÉTVÁGYAT!

BÁMULATOS NASI VÁLOGATÁS VÁR RÁD ITT!

Karácsonyi avokádóhab sült céklával

BÁMULATOS RECEPTEKRE VÁGYSZ?

LAPOZZ BELE VARÁZSLATOS ALAKFORMÁLÓ SZAKÁCSKÖNYVÜNKBE!


Hogyan tudnád TE is az egészséges életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Vendeg Blog
Vendeg Bloghttp://www.testszerviz.hu
Vendég cikkek, írások, melyek az életmódváltás témakörében születtek, vagy ahhoz kapcsolódnak. Minden esetben a cikk végén a forrást linkelhető módon megjelenítjük.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek