fbpx
6.2 C
Budapest
2021. december 2. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

Steviás fahéjas csiga

A kakaós és fahéjas csiga alapétel a reggeli rohanásban. Nem csak praktikus, hanem nagyon finom is. Imádjuk mi is! Alig vártunk egy olyan receptre, ami végre egészséges is! Izgalmas és rendkívüli ízek találkozása egy reggeliben!

- Hirdetés -

Hozzávalók: 

Tésztához: 

  • 240ml növényi tej (én kókuszos rizstejet használtam)
  • 1/2 pohár vaj vagy kókuszzsír 
  • 1 tasak instant élesztő 
  • 1 csipet Stevia por (ízlés szerint)
  • 1/4 teáskanál só
  • 380g gluténmentes liszt a liszt fajtájától függően + 100g 
  • 1-2 evőkanál olaj vagy kókuszzsír 

Töltelékhez: 

  • 1/4 pohár vaj
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál eritrit + 2 csipet Stevia por (ízlés szerint)

Tetejére: 

  • 2-3 evőkanál növényi tej
  • kis darab vaj 

A tészta elkészítéséhez a tejet, a vajat és az édesítőt felmelegítjük. Amint a vaj megolvad, lehúzzuk a tűzről és langyosra hűtjük, majd beleöntjük az élesztőt és 10 percre félretesszük.

A sót belekeverjük a lisztbe. 10 perc után a lisztet elkezdjük poharanként az élesztős keverékhez adni. Az egészet ragacsos tésztává gyúrjuk. 
Jól belisztezünk egy felületet, ráöntjük a tésztát és kb 1 percig dagasztjuk. A végén egy formázható tésztát kell kapjunk, ami már nem ragad.

A tésztás tálat kiolajozzuk (én olívaolajat tettem bele), majd visszatesszük bele a tésztát és fóliával lefedjük. Meleg helyre tesszük 1 órára, hogy duplájára keljen. 
Miután a tészta megkelt, a sütőt 175 C fokra előmelegítjük, a tésztát pedig lisztezett felületre öntjük és vékonyra téglalap formára nyújtjuk.

Megolvasztjuk dupla falú tálban a vajat, hozzáadjuk a fahéjat és az édesítőszereket. Jól elkeverjük, és a tészta egyik felére kenjük (kb a feléig, így amikor feltekerjük nem fog kifolyni). 
A tésztát a szélesebbik részén feltekerjük. (Mozgassuk meg picit, nehogy letapadjon.)
Egy tálat kivajazunk, majd a tésztát kb 2cm-s csíkokra szeleteljük egy darab cérna segítségével.

A szeleteket szorosan egymás mellé tesszük a tálba. A tetejét megvajazzuk kicsit, és berakjuk a sütőbe. 
175 fokon kb 20 percig sütjük. Ez kb a sütés idejének a fele, a 2-3 evőkanál tejet megmelegítjük, beletesszük a kis darab vajat és picit meglocsoljuk a csigák tetejét.
Ezután visszatoljuk a tálat a sütőbe és még kb 20 percig sütjük 175 fokon. Amikor a csigák teteje színt kap, jók. Langyosan tálaljuk.

Forrás: http://www.stevia.shop.hu/

JÓ ÉTVÁGYAT!

TOVÁBBI KIVÁLÓ DIÉTÁS SÜTIK TALÁLHATÓK ITT!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

167RajongókTetszik
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek