fbpx
12.1 C
Budapest
2024. április 23. kedd

Testszerviz

Webáruház

Az A-vitaminról tudnivalók

Dr Suba Réka rezidens belgyógyász, a Testszerviz egyik szakmai vezetője hétről hétre olyan hasznos információkkal szolgál, melyek segítenek eligazodni az egészség és a helyes életmód világában. Íme a következő írás!

- Hirdetés -

Jó reggelt kedves olvasóm!

Örülök, hogy ezen a héten is tudok pár hasznos tanácsot, tippet adni a számodra!

Arra gondoltam biztosan sokat segítene, ha tudnád melyik vitamin mire jó, miben tud segíteni neked! Ezen a héten az A-vitaminról lesz szó.

Tudod, az A-vitamin egy zsírban oldódó vitamin. Ez az jelenti, hogy ha az élelmiszer, amit fogyasztunk nem tartalmaz egy kis zsírt, akkor az A-vitamin nem tud felszívódni. Ez a vitamin elsősorban a látás folyamatait segíti, de szerepet játszik a bőr és más szövetek épségének fenntartásában. Szerepe van a növekedésben a csontok egészséges fejlődésében. Ezen kívül erősíti az immunrendszert, ezzel elősegítve a védekezést különböző (főleg légúti) fertőzések ellen.

Ha tüzetesebben megnézzük, a szervezet képes a szükségletei szerint A-vitamint előállítani, ha az élelmiszer, amit elfogyasztunk, tartalmaz béta-karotint. A béta-karotin tulajdonképpen az A-vitamin előanyaga. Ez megtalálható a növényekben, de az állati eredetű élelmiszerekben is.

Legfontosabb növényi forrásai: sárgarépa, spenót, paprika, fodros káposzta, brokkoli álltalában az erősen sárga, vörös vagy zöld színű zöldségek, gyümölcsök.

Állati forrásai az A-vitaminnak meg a béta karotinnak: tojássárgája, máj, tengeri halak.

Természetesen jó minőségű vitaminok is a segítségünkre siethetnek, amennyiben zsúfolt, stresszes életet élünk, ha sportolunk vagy éppenséggel, ha nehezen jutunk hozzá jó minőségű, biztos forrásból származó zöldségekhez, gyümölcsökhöz, valamint állati eredetű ételekhez!

Ha még többet szeretnél olvasni a vitaminokról, ajánlom figyelmedbe

Szabados Pál: Kulcs a tápanyagokhoz című könyvét.

Ezenkívül pedig szívből tudom ajánlani Testszerviz Vitalissimo webáruházat, ahol egy kis extra segítséget kaphatsz, ha vitamin pótlásról van szó!

Gyönyörű és sikeres hetet kívánok neked!

dr. Suba Réka
dr. Suba Rékahttp://www.testszerviz.ro
Suba Réka vagyok. Testszerviz Konzulens és rezidens orvos Marosvásárhelyen. Mivel időm nagy részét az orvostudomány tanulmányozásával töltöm, nagyon fontos számomra az egészség elérése. Ezért is próbáltam megoldást találni a testi panaszaimra, de nem szerettem volna egyből gyógyszerekkel kezdeni. Évek óta szenvedtem lassú anyagcsere következményeitől, mint például a székrekedés, puffadás. Emellett folyton elálmosodtam ebéd után, ami megakadályozott abban, hogy odafigyeljek órákon. Alacsony volt az energiaszintem. Már eleve fáradtan ébredtem és ez a nap folyamán csak fokozódott. Mivel ezek a panaszok eléggé megkeserítették az életem, elkezdtem megoldást keresni a problémáimra. Találkozva a Testszerviz technológiával világossá vált számomra, hogy helyreállítható az egyensúly a szervezetemben. A programon haladva saját magamon éreztem, hogy ha megfelelően támogatjuk a testet, az óriási energiákat mozgat meg az optimális helyreállításáért. Megtapasztaltam, hogyan hatnak a különféle táplálékok a szervezetemre és azóta tudatosabban élek. Mára már nem jelent gondot, ha a programom reggel 8-tól, este 8-ig tart. Napközben nem tör rám álmosság és az emésztési problémáim is megoldódtak. Egyszóval jól érzem magam a testemben és mindezt úgy értem el, hogy a program során sosem voltam egyedül, mindig ott álltak mellettem. A saját és a többi 170 ember tapasztalata, akik a program hatására elégedettebben éli az életét, kevésbé stresszesen, nem félve attól, hogy a leadott kilók visszamásznak, teljesen meggyőzött és a csapat tagjává akartam válni, hogy konzulensként minél több embernek segíthessek.  A program végén tudni fogod, hogyan működik a tested, mire hogyan reagál és te magad is képes leszel rá, hogy önállóan szervizeld.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek