fbpx
3.7 C
Budapest
2024. március 19. kedd

Testszerviz

Webáruház

Reziliencia

Ezt a szót egyre többször halljuk a stresszel kapcsolatban. Ez a latin eredetű szó[1] ebben az esetben azt jelenti, hogy az egyén vagy egy csoport képes rugalmasan és sikeresen alkalmazkodni az őt érő erőteljes, megújuló vagy akár sokkszerű külső hatásokhoz.

- Hirdetés -

Ebbe beletartoznak azok az életünkben gyakran előforduló változások, meglepetések és váratlan helyzetek, akadályok, amikkel meg kell birkóznunk ahhoz, hogy megőrizzük testi és lelki egészségünket.

Minden kornak megvoltak a maga kihívásai és nehéz, akár életveszélyes helyzetei.
A háborúk vagy a szélsőséges időjárás okozta éhínségek, pusztító járványok az ezeket túlélőknek is nagy stresszt jelentettek.

Bár ilyen stressznek mi nem vagyunk kitéve, de akár a rendezetlen emberi kapcsolatok, a gazdasági kihívások, a piaci versenyhelyzet vagy a pénzügyi nehézségek bárki életét megkeseríthetik.

Éppen ezért fontos, hogy felfigyeljünk az ezzel a szóval kifejezett képességünkre és tudatosan erősítsük azt. A stresszt nem lehet kiiktatni az életünkből, a stressztűrő képességünket, a rezilienciánkat viszont tudjuk fejleszteni.

Az életmódváltás nem csupán az étkezési szokásaink megváltoztatását jelenti, hanem egy új harmónia kialakítását is.

Ezt azonban nem lehet csupán mástól kapott előírások betartásával vagy javaslatok elfogadásával elérni. Ehhez magunkat is képeznünk kell a stressz és a saját testünk működésével kapcsolatban.

A jó döntésekhez hasznos adatokra van szükségünk, különben csak a sötétben tapogatózunk.

Ezért javaslom a Kulcs könyvsorozatunkat, aminek önállóan is hasznos kötetei a stressztől a tápanyagokig, a hormonrendszertől az immunrendszerig mindent felölelnek.

Legyen meg a teljes Kulcs könyvsorozata vagy egészítse ki a saját Kulcs könyvtárát!

Olvassa magát egészségesre a hasznos tudás alkalmazásával!


[1] A szó eredete: a latin „re” (=hátra) és „salre” (=ugrani) szavak összekapcsolódásából származik, ami a hátrahőkölésre, az előre-hátra feszülésre, de nem eltörésre utal.

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek