A kenyér egy egészen vitatott és sokakat foglalkoztató kérdés. Vannak, akik nem tudják elképzelni nélküle az életüket. Nem akarunk pálcát törni felette, inkább adunk egy kis alternatívát, hogy mindenkinek igaza legyen. Az életmódváltás egyik első lépése lehet a liszt nélküli kenyér kipróbálása.
Egészséges kenyér a gyermekednek!
Kend meg finom házi krémekkel és pakold meg sok zöldsalátával!
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 3 db közepes vöröshagyma
- kókuszolaj a hagymasütéshez
- 130 g magvak/diót, napraforgót és lenmag
- 130 g reszelni való sajt
- só, római kömény
Elkészítés menete
Az apróra vágott vöröshagymát a kókuszolajon megpirítjuk. A magvakat ledaráljuk. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk.
A tojások sárgájához hozzáadjuk a fűszereket, a sült hagymát, a sajtot és a magvakat. Alaposan elkeverjük.
Végül ebbe keverjük bele a tojáshabot.
A sütőformát kókuszolajjal kikenjük (akár finomra darált magvakkal is beszórhatjuk). A tésztát a formába tesszük és 180 fokon 30 percig sütjük.
A kenyeret a sütőformában kihűtjük, majd kivesszük és felvágjuk.
Köszönjük a receptet Babos Katának!