A tócsni, vagy tócsi hagyományosan főtt tört krumpliból és fehérlisztből kéeszül. Hagyományos népi étel, az ország több táján is nagy népszerűségnek örvend. Elkészítése egyszerű, a hozzávalók pedig olcsón kijönnek. Egyetlen gond van vele, ha fogyni akarsz, vagy nem akarsz hízni, vagy gluténmentesen eszel, a hagyományos változat ezeket nem segíti.
Itt van egy olyan megoldás, mely minden tócsni iránti elvárást kielégít, sőt egészséges is.
Tócsni hozzávalók:
• 6 db csicsóka
• 2 db bio vagy házi tojás
• 20 dkg mandulaliszt
• kókuszzsír
• 1 csapott teáskanál parajdi só
Elkészítése:
1. A csicsókát megtisztítom, nagylyukú reszelőn lereszelem, megsózom, és kicsit állni hagyom.
2. A sózott csicsókára öntöm a mandulalisztet és a tojást, borssal fűszerezem, majd összekeverem.
3. Amint jól összekevertem, egy kanállal elkezdem adagolni a forró serpenyőbe. Adagolás közben ellapítom a kanállal, hogy ropogósra süljön.
Forrás:www.tetested.hu
JÓ ÉTVÁGYAT!
NAGYSZERŰ NASI RECEPTEK ITT TALÁLHATÓAK!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!