Lehet, hogy a csirkét már nagyon unod. Jellemzően natúr csirkemell jut az eszünkbe és az tényleg nem valami kreatív. Ezt a finomságot lehet nem csirkemellből készíteni, szinte bármilyen hússal elképzelhető. És máris számos variációnk van. Az egészséges táplálkozásnál fontos, hogy finom, kreatív legyen. És akkor rögtön úgy érzed, hogy a helyes táplálkozás nem nyűg, hanem könnyed percek a konyhában és az asztalnál!
Hozzávalók 2 adagra:
- 300 g csirkemell filé
- 250 g vegyes zöldség
- 100 ml víz
- 2 db paradicsom
- 1 kávéskanál oregánó (morzsolt)
- 1 teáskanál bazsalikom (morzsolt)
- feketebors (őrölt)
- só
- 150 ml főzőtejszín (15-20%-os)
- 100 g mozzarella sajt
Elkészítése:
A húst megmossuk és közepes darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon aranybarnára pirítjuk, oldalanként kb. 4-4 percig.
A húst félretesszük. A paradicsomot apró kockákra vágjuk. A serpenyőbe rakjuk a zöldségkeveréket, a paradicsomot, felöntjük a vízzel és kb. 8 percig pároljuk őket.
Ezután hozzáadjuk a húst a zöldségkeverékhez, felöntjük a tejszínnel, és hozzáadjuk a fűszereket, sót, borsot. Pár percig forraljuk.
Kis darabokban elhelyezzük a tetején a mozzarellát, és pár percig hagyjuk még, hogy ráolvadjon a zöldséges tejszínes csirkére.
Melegen tálaljuk, tetszőleges köret nélkül is ehetjük, friss bazsalikomlevéllel megszórva.
Forrás:cookpad.com
Jó étvágyat!
Testszervizelj és légy boldog a testedben!
TOVÁBBI CSIRKEMELL RECEPTEK ITT TALÁLHATÓK!
LÉLEGZETELÁLLÍTÓ RECEPTEKRE VÁGYSZ?
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!