fbpx
8.3 C
Budapest
2024. április 24. szerda

Testszerviz

Webáruház

A gesztenye az ősz sztárja!

Ma is örömmel veszem fel a földről a gyönyörű, olajosan fényes vadgesztenyét. Gyermekkoromban rengeteg gesztenye bábut csináltam. Pár fogpiszkáló, vagy gyufaszál és percek alatt kész volt. A lakás igazi őszi dísze lett.

- Hirdetés -

A gesztenyében sok a C- és E-vitamin, amik antioxidáns hatásúak. Ezen kívül van benne B1-, B2-, és B6-vitamin is, és ásványi anyagokban is bővelkedik, főleg nátriumot, káliumot, kalciumot és foszfort tartalmaz.

A gesztenyét már a népi gyógyászatban is használták. A diófélék közé tartozik, de rokonaival ellentétben jóval kevesebb zsírt raktároz, így energiatartalma is alacsonyabb. 

Magas a rosttartalma is. A rostfogyasztás segíti a vércukorszint szabályozását. A gesztenye csökkenti az éhségérzetetelősegíti a jó bélműködést, magas keményítőtartalma miatt az étrendedben helyettesíthetők vele a gabonafélék és a burgonya is.

A gesztenye különlegesen jótékony hatásai

Ha a megsütött gesztenyéből pürét készítünk, akkor ez a keményítőtartalom már gyorsabban szívódik fel, mintha csak a meghámozott egész gesztenyéket ennénk meg. Ha nem sütjük át jól a gesztenyét, akkor a gyomrunk számára emészthetetlen. 

A vadgesztenyéből nyert hatóanyagok a gyulladáscsökkentő hatás miatt a bőrünkre is jó hatással vannak, ezért gyakran használják gyógykrémek, kozmetikumok készítésére is.

Az ilyen krémek csökkentik a narancsbőrt, és régóta használják fekélyek és bőrbetegségek kezelésére.

A gesztenyeliszt kiváló sütéshez, főzésnél sűrítéshez. Mivel gluténmentes, így azok is nyugodtan fogyaszthatják, akik a gluténre érzékenyek!


 

Figyelj oda, hogy mit eszel!

Kulcs a tápanyagokhoz című könyv képessé tesz arra, hogy eldöntsd egy ételről, hogy mennyire lesz előnyös számodra és mennyire nem.

A könyv napi használatával olyan szakértő lehetsz, aki képes „röntgen szemekkel” átvilágítani a feltálalt ételeket.

Tudd meg, hogy mi a különbség az igazán tápláló és az „üres kalória” étel között.

Vásárolj be úgy, hogy az étrended megváltoztatása valóban javítsa az életminőségedet.

BŐVEBB INFORMÁCIÓKÉRT KATTINTS IDE!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek