fbpx
10.3 C
Budapest
2021. október 22. péntek

Testszerviz

Webáruház

Szőlős, tejszínes csirke

Az ősz a szőlő nagy szezonja. Bár egész évben lehet kapni spanyol, Észak-afrikai, mediterrán változatban, azonban az igazi magyar muskotályosnál nincs semmi finomabb. Használjuk ki ezt a pompás időszakot és használjunk szőlőt lehetőleg minél több ételhez, desszerthez, vagy akár húsokhoz is. Remekül passzolnak!

- Hirdetés -

“A szüret kellős közepén járunk, ilyenkor nálunk elsődleges szempont a “gyorsan valami finomat”.
Így került sorra most ez a fogás, ami tényleg gyors és nem mellesleg finom is.

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 egész csirkemellfilé
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 nagyobb fürt (lehetőleg muskotályos) szőlő
  • 2 dl tejszín
  • őrölt fekete bors
  • késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • 1 teáskanál étkezési keményítő

Elkészítés:

A húst kockára vágjuk és a felforrósított olajra dobjuk. Fehéredésig kevergetjük, majd sózzuk és lassú tűzön félig lefedve puhára pároljuk.
Ekkor hozzáadjuk a szőlőszemeket és őrölt borssal és szegfűszeggel ízesítjük. Pár percig még pároljuk, majd hozzáöntjük a tejszínt és egy kevés vízben elkevert keményítőt és az egészet összeforraljuk.

Jó étvágyat!

Forrás – http://citromhab.blogspot.com/

Tudd meg miért nem sikerül lefogyni! És tudd meg, mit kell tenned, hogy lefogyj!

Az ingyenes letölthető tanulmányhoz kattints a képre!

Előző cikkTökös-túrós lepény
Következő cikkSütőtök lexikon

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

161RajongókTetszik
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek