Az ősz a szőlő nagy szezonja. Bár egész évben lehet kapni spanyol, Észak-afrikai, mediterrán változatban, azonban az igazi magyar muskotályosnál nincs semmi finomabb. Használjuk ki ezt a pompás időszakot és használjunk szőlőt lehetőleg minél több ételhez, desszerthez, vagy akár húsokhoz is. Remekül passzolnak!
„A szüret kellős közepén járunk, ilyenkor nálunk elsődleges szempont a „gyorsan valami finomat”.
Így került sorra most ez a fogás, ami tényleg gyors és nem mellesleg finom is.
Hozzávalók 4 személyre
- 2 egész csirkemellfilé
- 3 evőkanál olaj
- 2 nagyobb fürt (lehetőleg muskotályos) szőlő
- 2 dl tejszín
- só
- őrölt fekete bors
- késhegynyi őrölt szegfűszeg
- 1 teáskanál étkezési keményítő
Elkészítés:
A húst kockára vágjuk és a felforrósított olajra dobjuk. Fehéredésig kevergetjük, majd sózzuk és lassú tűzön félig lefedve puhára pároljuk.
Ekkor hozzáadjuk a szőlőszemeket és őrölt borssal és szegfűszeggel ízesítjük. Pár percig még pároljuk, majd hozzáöntjük a tejszínt és egy kevés vízben elkevert keményítőt és az egészet összeforraljuk.
Jó étvágyat!
Forrás – http://citromhab.blogspot.com/
Tudd meg miért nem sikerül lefogyni! És tudd meg, mit kell tenned, hogy lefogyj!
Az ingyenes letölthető tanulmányhoz kattints a képre!