fbpx
7.2 C
Budapest
2024. március 19. kedd

Testszerviz

Webáruház

Idő gazdálkodás a konyhában

Sok háziasszonytól hallom, hogy nincs ideje főzni, amit abszolút meg tudok érteni. Rohanó világban élünk, és az ember valóban mindent szívesebben csinál, mint az otthoni sütés főzés takarítás. Sokszor van olyan időszak az én életemben is, amikor nem jut elegendő idő mindenre, bár nálam az étkezésünk az egészségünk érdekében előkelő helyet kapott a napirendem kialakításánál.

- Hirdetés -

Hétvégén általában több időm jut mindenre, és ilyenkor amennyire lehet, előre megtervezem a következő heti menüt, elkerülöm ezzel a felesleges vásárlásokat, boltba járásokat.

Ha tudom, hogy nem lesz sok időm a konyhára, akkor szoktam főzni egy jó nagy adag húslevest, és abból 3-4 napon keresztül meg tudom oldani az ebédünket, vacsoránkat.

A húslevesbe teszek bőven zöldségeket, általában 1 kg marha hús, 1 csirke mell, de olykor kacsa comb is kerül bele. A csirkemell általában a főzés végén kerül csak a levesbe, kb 1,5 órára. A húslevest nagyon alacsony lángon főzöm, 5-7 órán keresztül. Nem igényel különösebb odafigyelést, lehet mellette tenni venni. Amikor elkészül a leves, akkor leszűröm, a levet külön tárolom, a zöldségeket is, és a húsokat is.

Mozgalmas hétköznapjaimon pedig a húsból gazdálkodom, és azt használom fel. Sok időt nem vesz igénybe az elkészítése így az ebédnek, mert a hús már megfőtt, így aszerint variálom, hogy éppen mit kívánok meg.

E módszer segítségével egy ebéd 10 perc alatt elkészíthető.

3 olyan recept, amely húslevesben főtt zöldségek és húsok segítségével hamar elkészíthető.

  • Kelbimbós répás marhahús – gyorsan finomat
  • Vadas egyszerűen – a mozgalmas hétköznapokra
  • Wok zöldséges csirke / marha

Tudnod kell, hogy mi az amit megeszel! És ha tudod, akkor el tudod dönteni, hogy mi az, amit megeszel! Kattints a képre és nézd meg a könyvet!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek