fbpx
6.7 C
Budapest
2024. április 26. péntek

Testszerviz

Webáruház

Sütés nélküli répatorta

Minden háziasszony kedvence a sütés nélküli sütemény, amit könnyű elkészíteni, mégis finom. Bizonyára Te is találkoztál ezekkel, tejszínhabos, darált keksz alapú verziókban. Na, ez a recept is sütés nélküli, finom, és ráadásul egészséges. 

- Hirdetés -

Hozzávalók 4 szelethez:

40 g zabpehely

40 g kókuszreszelék

1 csipet fahéj

1 vanília rúd kikapart közepe

3 közepes répa

10 szem datolya

14 szem aszalt sárgabarack – helyettesíthető más aszalt gyümölccsel is, pl szilva

Elkészítés:

A 10 datolyát forró vízbe beáztatjuk. Nem kell sok víz hozzá, lepje el, de ne öntsük fel teljesen. Én 1 órát áztattam, majd kimagoztam. A levét nem öntöttem ki, hagyd meg Te is.

3 db közepes sárgarépát megtisztítottam, és az aprító gépbe tettem, addig aprítottam, amíg bírta a gép. Amikor a répa majdhogynem pürés lett, hozzáadtam a zabpelyhet, valamint  kókuszreszeléket, és a kimagozott datolyát. Tovább dolgoztam a masszát az aprító géppel, és amikor a datolya már nem volt benne darabos, kiöntöttem egy tálba. Hozzáadtam a fahéjat, valamint a vaníliát, és jól összedolgoztam a masszát.

Tortaforma hiányában egy ételhordó dobozt kibéleltem sütőpapírral, és betettem a fagyasztóba hogy kicsit összeálljon, kb 20 perc elég is. 14 db aszalt barackot betettem a datolya levébe, és felforraltam. Én mikrót használtam, de nyugodtan teheted edénybe is. Hagytam állni a forró vízbe 10 percet, majd aprítógépbe tettem, 3 evőkanál levet is hozzátettem abból, amiben ázott. Ha nagyon  – nagyon édesre szeretnéd, akkor ebbe a masszába is lehet tenni még datolyát, illetve az alapba is.

Ezzel a masszával kend meg a répatorta tetejét még mielőtt felvágnád.

Jó étvágyat hozzá!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek