fbpx
10.8 C
Budapest
2024. október 15. kedd

Testszerviz

Webáruház

CSIRKÉS-BROKKOLIS „FRITTATA”

Frittata egy tipikus olasz előétel, amit lehet hidegen vagy melegen is fogyasztani. Általában valamilyen szezonális zöldséget raknak bele, de lehet akár hússal, gombával készíteni, kinek mihez van kedve.

- Hirdetés -

Nagy előnye, hogy villámgyorsan elkészíthető és tetszés szerint variálható, így elég nehéz megunni!

Előkészítés: 10 perc, főzés/sütés: 45 perc

Hozzávalók:

  • 25 dkg csirke mell
  • 15-20 dkg rózsákra szedett brokkoli
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 gerezd szeletelt fokhagyma
  • 1 szál újhagyma, vagy póréhagyma
  • 1 dl tej
  • 4-5 nagyobb tojás
  • oregánó
  • só, bors
  • olívaolaj
  • reszelt sajt (5-10 dkg)

Elkészítés:

Forró serpenyőben, egy kevés olívaolajon pirítsuk meg a felkockázott csirkemellet. Adjuk hozzá a brokkolit, majd a lila hagymát.

Sózzuk, borsozzuk, majd amikor már majdnem megpárolódott és puha a brokkoli aduk hozzá az fokhagymát és az új/póréhagymát.

Tegyük át egy tűzálló tálba, vagy tepsibe. Közben verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejet, oreganot, sót és borsot, majd reszeljük bele sajtot.

Öntsük rá a keveréket a csirkés ragura /nem baj, ha nem lepi el!/.

Sütőben 180 °C-on készre sütjük!

Jó étvágyat!

Ez az étel is kiváló Testszervizes étek és ugye hogy milyen guszta?

Próbáld ki!

Előző cikk
Következő cikk

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

207RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek