Ellenállhatatlan őszi sütemény! Természetesen cukormentesen. Az ősz slágere a sütőtök, és minden formájában fantasztikus. Rengeteg ásványianyagot, hasznos rostot és tápanyagot tartalmaz. És a sokrétű felhasználhatósága mellett nagyon finom és egészséges is!
Itt egy újabb csodás recept, egyszerű és a család kedvence lesz! Próbáld ki, nem fogod megbánni!
HOZZÁVALÓK:
A piskótához:
- 8 db M-es bio tojás
- 10 dkg zöldbanánliszt
- 10 dkg darált dió
- 4 dkg édesítő 4:1 eritrit–stevia
- ½ bio citrom reszelt héja
- 10 dkg lágy vaj vagy kókuszzsír
- 2 kk. foszfátmentes szódabikarbóna
- ½ dl kókusztejszín
- Vanília kikapart magja
Krémhez:
Csokis réteg:
- 30 dkg sütőtökpüré
- 2 bio tojás sárgája
- 3 evőkanál kókusztejszín
- 2 evőkanál édesítő 4x erősségű (stevia-eritrit)
- 2 evőkanál jó magas zsírtartalmú kakaó
- 15 dkg bio vaj
- csipet fahéj
Sárga réteg:
- 30 dkg sütőtökpüré
- 25 dkg mascarpone
- fél bio citrom reszelt héja
- 1 evőkanál édesítő
- Csipet fahéj
KRÉMEK ELKÉSZÍTÉSE:
Csokis réteg:
2 bio tojás sárgáját az édesítővel és 3 evőkanál kókusztejszínnel, kicsi hőfokon folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, majd belekeverjük a kakaóport és tovább keverjük, míg a kakaópor el nem olvad. Ekkor félretesszük a krémet.
A keverőtálban a vajat habosítjuk a robotgéppel, majd hozzáadjuk a sütőtökpürét, a fahéjat és addig dolgoztatjuk a gépet, míg szép sima masszát nem kapunk.
Ezután hozzáadagoljuk a csokis alapot és összekeverjük a két masszát, én ezt már kézzel csináltam.
Sárga réteg:
Tegyük a keverőtálba a sütőtökpürét és a mascaponét, az édesítőt, a fajhéjat, a citrom reszelt héját, keverjük simára a robotgéppel és máris készen van sárga krémünk.
Összeállítása:
A megsült tésztánkat 3 egyenlő részre vágjuk (széleket körbe vágjuk)
Az első lapra a csoki krém 2/3-át rákenjük.
Erre jön a második lap.
A második lapra kenjük a sárga krémet, keveset hagyjunk a díszítéshez
Ráhelyezzük a harmadik lapot és a maradék csokoládé krémet a sütemény tetejére kenjük.
Tegyük hűtőbe és ha már a krém megkeményedik díszítsük ízlésünk szerint a sárga krémmel.
Érdemes előre elkészíteni, mert a tésztának állni kell jó pár órát, hogy puha állaga legyen.
Még egy hét múlva is finom volt.
Jó étvágyat!
Recept és fotó: Babos Kata, Testszerviz Konzultáns