fbpx
7.2 C
Budapest
2024. március 19. kedd

Testszerviz

Webáruház

Két fantasztikus divatikon!

Az életmód része és igen fontos része, hogy a bőrünkön kívül hogyan érezzük magunkat a ruháinkban. A divat, függetlenül attól, hogy érdekel vagy sem, ott van a mindennapjainkban.

- Hirdetés -

Két fantasztikus ikonjáról beszélhetünk a divatnak. Coco Chanel és Elsa Schiaparelli személyében.

Elsa Schiaparelli életét egy naplóban is leírta, amiből világossá válhat az embereknek, hogy egy örök lázadó hölgyről van szó, aki 1890-ben született Rómába. Természetesen Coco Chanel életéről is íródott egy könyv, melyben megismerhetjük az árvaházból indult, de igen nagy ívet befutott divattervezőt, akinek a mai napig viseljük előszeretettel alkotásait. Két olyan dívát láthatunk, akik milliókat öltöztetnek és lenyűgöznek.

Elsa pályafutásából kiemelném azt, hogy volt az életében egy mélyebb időszak, amikor beperelték, férje nélkül, egyedül nevelte lányukat. Ebből a mélyrepülésből emelkedett ki és 1932-re 400 alkalmazottja volt, aki évente 7-8000 ruhát gyártott le. Példaképe lehet az egyedülálló Anyukáknak vagy azoknak a Nőknek, akik felépítették magukat ismét egy nagyobb csalódás után is. Ruhakollekcióin látszik, hogy a dadaizmus nagyon közel állt személyiségéhez és megfogta. Gondoljunk csak Dalí alkotásaira, amiben az elvontság, mint művészi fantasztikum bontakozik ki. Egy olyan világot teremtve, amiben a valóság megkérdőjeleződik. Mindezen alkotások és közte az alkotók hatására születtek meg Schiaparelli ruhakölteményei, ami bizonyosan már több üzenettel is bír, mint egy egyszerű ruha. Költeményt lehetne formálni mindegyik ruhájából és viselőjét is formálja, ahogy felveszi. Mindenféleképpen tekintsük meg a ruháit, ha szeretjük a különleges, néha furcsa, néha bohókás, néha fennkölt és rejtélyes darabokat. Ha szeretünk kitűnni a tömegből, akkor az ő ruhái elfogják nyerni tetszésünket. Tőle kaptuk az átkötős ruhákat, a coulotte nadrágot, a női fürdőruhákba melltartót tervezett.

Mégis ez a két ikon fennmaradt egymás mellett is, azonban a háború utáni időszakot, Coco Chanel élte túl még pedig nagyon egyedi fekete blézer darabjával. Chanel-nek is nagyon sokat köszönhetünk a divatban, de nem szabad elfeledkeznünk más irányzatok képviselőiről, amilyen Schiaparelli is volt.

Korunk pedig kívánja az újításokat, így megfogja az embereket az egyedi darabok. Szeretjük ruháinkat nem visszalátni.

Igyekszünk nektek a közeljövőben is ezeket az újításokat is megmutatni, hogy hátha inspirálunk titeket is öltözködésetekben.

Mitruczky Szandra

Forrás – Csak a nőknek magazin

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek