fbpx
29.4 C
Budapest
2024. július 13. szombat

Testszerviz

Webáruház

Cukorbetegség a fertőzések melegágya?

Dr Suba Réka orvos írása

- Hirdetés -

A tartósan magas vércukorszint jelentősen megnöveli a fertőzések esélyét! Így az életmódváltás és a helyes táplálkozás kulcskérdés a cukorbetegség kordában tartásában, javításában.

A szövetek cukortartalma kezeletlen vagy rosszul kezelt betegségben megnő. Ez táptalajul szolgálhat baktériumoknak, gombáknak és vírusoknak.

A cukorbetegségben szenvedőknél pont emiatt gyógyulnak nehezen a sebek, ugyanis a magas vércukor és szöveti cukorszint miatt nehezebb a kórokozók elölése. Eközben az immunrendszeri falósejtek (immunsejtek) tevékenysége is károsodást szenvedett, így nem tudják a szervezet védelmét megfelelően ellátni.

Gyakoribbá válnak a gombás bőr- és nyálkahártya-fertőzések, valamint a bakteriális és vírusos fertőzések. Ez mutatja, hogy a szervezet védekező képessége lecsökkent és nem tudja olyan hatékonyan felvenni a harcot a kórokozók ellen. 

A fertőző betegség cukorbetegséggel társulva nagyobb odafigyelést, intenzívebb kezelést igényel, mintha ugyanaz a megbetegedés nem cukorbetegnél lép fel.

Éppen ezért, azok a személyek akiknél a cukor anyagcseréje felborult a szervezetben, sokkal jobban kellene magukra vigyázzanak, mint azok a személyek, akiknek nincs gondjuk a cukor feldolgozásával.

A cukorbetegek a nagyobb kockázatú csoportba tartoznak az új koronavírus (COVID-19) okozta megbetegedés tekintetében. Az ő esetükben sokkal gyakoribbak a súlyos szövődmények. Egy, az Amerikai Klinikai Endokrinológusok Társasága (AACE) által kiadott közlemény alapján a 60 évnél idősebb személyek, akik cukorbetegségben és egyéb alapbetegségben szenvednek különösen veszélyeztetettek.

Íme pár bevált gyakorlat a fertőzések megelőzése érdekében:

-Tartsuk fenn a megfelelő vércukorszintet. Ez csökkentheti a fertőzés kockázatát és a betegség súlyosságát. Gyakran ellenőrizzük vércukorszintünket vércukormérő készülék segítségével.

-Táplálkozzunk egészségesen. Fontos, hogy figyeljünk az étrendre és a megfelelő fehérje bevitelre, valamint a megfelelő ásványi anyag- és vitaminbevitelre. Kiemelten fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás, hogy a szénhidrát háztartás lehetőleg – még rendszeres orvosi kontroll hiányában – is rendezett legyen.

-Tornázzunk otthon. A mozgás fokozhatja a védekezőképességet, segíti a vérből a felesleges glükóz felvételét. Ne menjünk edzőterembe, és ne látogassunk csoportos órákat.

Az egészséges táplálkozás tárháza az Egészség Webáruház!
Vitaminok, ásványianyagok, egészséges élelmiszerek, szuperélelmiszerek, táplálékkiegészítők, fehérjék mind válogatott és kiemelkedő minőségben!

Kattints a képre!

Testszerviz Webáruház hirdetés


dr. Suba Réka
dr. Suba Rékahttp://www.testszerviz.ro
Suba Réka vagyok. Testszerviz Konzulens és rezidens orvos Marosvásárhelyen. Mivel időm nagy részét az orvostudomány tanulmányozásával töltöm, nagyon fontos számomra az egészség elérése. Ezért is próbáltam megoldást találni a testi panaszaimra, de nem szerettem volna egyből gyógyszerekkel kezdeni. Évek óta szenvedtem lassú anyagcsere következményeitől, mint például a székrekedés, puffadás. Emellett folyton elálmosodtam ebéd után, ami megakadályozott abban, hogy odafigyeljek órákon. Alacsony volt az energiaszintem. Már eleve fáradtan ébredtem és ez a nap folyamán csak fokozódott. Mivel ezek a panaszok eléggé megkeserítették az életem, elkezdtem megoldást keresni a problémáimra. Találkozva a Testszerviz technológiával világossá vált számomra, hogy helyreállítható az egyensúly a szervezetemben. A programon haladva saját magamon éreztem, hogy ha megfelelően támogatjuk a testet, az óriási energiákat mozgat meg az optimális helyreállításáért. Megtapasztaltam, hogyan hatnak a különféle táplálékok a szervezetemre és azóta tudatosabban élek. Mára már nem jelent gondot, ha a programom reggel 8-tól, este 8-ig tart. Napközben nem tör rám álmosság és az emésztési problémáim is megoldódtak. Egyszóval jól érzem magam a testemben és mindezt úgy értem el, hogy a program során sosem voltam egyedül, mindig ott álltak mellettem. A saját és a többi 170 ember tapasztalata, akik a program hatására elégedettebben éli az életét, kevésbé stresszesen, nem félve attól, hogy a leadott kilók visszamásznak, teljesen meggyőzött és a csapat tagjává akartam válni, hogy konzulensként minél több embernek segíthessek.  A program végén tudni fogod, hogyan működik a tested, mire hogyan reagál és te magad is képes leszel rá, hogy önállóan szervizeld.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

206RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek