fbpx
3.1 C
Budapest
2024. március 19. kedd

Testszerviz

Webáruház

Milyen egy jó turmixgép

Az egészéges életmód és táplálkozás egyik alappillére a zöldturmix. Ebben a formában nagy mennyiségű zöld leveles salátát, rostban gazdag zöldséget vihetünk be a szervezetünkbe anélkül, hogy egész nap ezeket kellene rágcsálni.

- Hirdetés -

Egy ilyen életmódhoz és zöldturmixhoz megfelelő turmixgépre van szükség. Olyanra, ami bírja a napi használatot, nagy mennyiséget tudunk előállítani és évekig bírja a strapát anélkül, hogy megfőne a motor, elromlana a mechanika és a kések életlenné válnának.

Íme egy igazán ütős turmixgép!

Frissítő, szépítő, energizáló turmixok

A turmixok színeket, ízeket és energiát hoznak mindennapjainkba. Csak friss zöldségre esetleg gyümölcsre, határtalan fantáziára és persze egy jó turmixgépre van szükségünk ahhoz, hogy változtassunk a napi rutinunkon, és egészségesebbé, energikusabbá tegyük mindennapjainkat.

De milyen egy jó turmixgép?

Mi, a Testszerviz csapata, a legkeményebb zöldségekkel (nyers cékla, zeller és répa) tesszük próbára a turmixgépeket. Tapasztalatunk szerint a gép teljesítménye, a kések, a kehely dőlése és a programok határozzák meg leginkább, hogy egy turmixgép képes-e valóban finom és egészséges turmixokat készíteni.

Electrolux - Explore 7 Turmixgép

Teljesítmény

Egy turmixgép mindenekelőtt legyen erős. A nagy teljesítményű (legalább 900 watt) motor gondoskodik arról, hogy a turmixgép a növényi rostokat olyan apró méretűre darálja össze, hogy azok könnyen felszívódhassanak. Így egyszerűen készíthetünk turmixitalokat magas és erős rost tartalmú, az egészségünk szempontjából kiemelten fontos zöldségekből, például káposztafélékből, zellerszárból vagy céklából.

A kések

Az eltérő szögekben döntött, titánbevonatú pengék  hosszabb ideig maradnak élesek, és rendkívül sokféle alapanyagot képesek simára turmixolni. Nagyon fontos az is, hogy a kések ne melegedjenek fel az alapanyagok aprítása közben, mert akkor a turmix is melegszik. Ez nem csak az élvezeti értékét rontja, de a vitaminoknak sem tesz jót.

Electrolux - Explore 7 Turmixgép

10 fokban döntött kehely

Az sem mindegy, hogy a turmixgép, hogy bánik az alapanyagokkal. Bár furcsának tűnhet, de egy jó gép, kíméletesen aprítja össze az alapanyagokat. Egy kissé döntött kehelyben, a zöldség- és gyümölcsdarabok folyamatosan áramlanak a kések körül, nem „tömbökbe tömörödve” keringenek benne. Ha a gép nem csupán az alapanyagok finom sejtfalát roncsolja szét (ezzel kipréseli belőlük a folyékony tartalmat), hanem a rostokat is felaprítja apró darabokra, sokkal tartalmasabb és egészségesebb lesz a turmix.

Ráadásul, ha nem isszuk meg egyszerre az egész turmixot, hanem eltesszük későbbre a hűtőbe, az ital akkor is homogén marad nem válik szét az összetevőire.

Electrolux - Explore 7 Turmixgép

Receptprogramok

A különböző összetételű turmixokat, italokat más-más sebességfokozaton kell elkészíteni. Ebben segíthetnek az előre programozott receptek (pl. turmix, leves, zúzottjég) melyek egy gombnyomással elérhetők. Ezek a programok megfelelő arányban kombinálják az impulzus funkciót és a különböző sebességfokozatokat. Így nem kell azon gondolkozni, hogy vajon melyik fokozatot használjuk és mennyi ideig turmixoljuk az alapanyagokat.

Electrolux - Explore 7 Turmixgép
Electrolux - Explore 7 Turmixgép Receptprogramok

ITT VÁR RÁD A TE IGAZÁN VERHETETLEN TURMIXGÉPED!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek