A hal és halételek sokak számára nem tartoznak a kedvelt fogások közé. Pedig a hal az egyik, ha nem a legjobb fehérjeforrás. A szervezet nagyon könnyen emészti, teljes mértékben képes hasznosítani a benne lévő fehérjéket. Mindemellett magas omega 3 tartalma miatt is különösen egészséges.
Most bemutatunk egy nagyon egyszerű receptet, mely azok számára is meglepetés és kedvenc lehet, akik eddig húzódoztak a halfogyasztástól
Busa hal húshoz jutottunk, ám amikor megnéztem a Google-on, hogy finom e a busa húsa, csak negatív kommenteket találtam. Azért bátorkodtam elkészíteni a fasírtot egészséges verzióban, és azt kell mondjuk, a busa húsa márpedig finom.
Hozzávalók:
- fél kg busa hús, filézve
- 2 db tojás
- egy csokor petrezselyem
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 ek szezám mag
- 1 ek zöld banán liszt
A tojást, petrezselymet, fokhagymát sót és borsot összeturmixolom. A busa filét szintén aprítógépben ledarálom. A halhoz hozzáadom a tojásos mixet, majd jól összekeverem. Ezt követően hozzáadom a szezám magot, valamint a zöld banán lisztet is.
Jól elkeverem, majd apró gombócokat formálok belőle, és sütőpapírra helyezem, egy tepsibe. A fasírtok tetejét megkenem kókusz olajjal, vagy kacsa zsírral, és barnára pirítom őket 220 fokon hőlégkeveréses sütőben 25 perc alatt.
Nyers zöldségekkel tálalom.
A receptet köszönjük Szentmiklóssy Évának!
Ha nem szereted a halat, ugyanakkor a hal-kollagén egészségre gyakorolt kiváló hatását nem akarod elveszíteni, akkor itt egy folyékony, jóízű hal-kollagén és vitamin koncentrátum! Tudj meg róla többet, kattints a képre!