fbpx
13.4 C
Budapest
2024. március 28. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

Epres-kéksajtos spenótsaláta

Az életmódváltás fejben kezdődik és a konyhában folytatódik!

Testszerviz

A változatos táplálkozás egyik alapfeltétele, hogy sose ragaszkodjunk a beidegződésekhez. Tehát például a spenótot, amely az egyik legcsodálatosabb, friss, klorofillbomba, tele folsavval és káliummal, ne csak a fokhagymával ízesített, zsemlével vagy rántással dúsított főzelékként képzeljük el.

- Hirdetés -

Merjük salátaként is megkóstolni, mert a spenót zöld levelei kitűnő salátaalapot képeznek. A nyár kedvencét, az epret sem csupán porcukorral, vagy tejszínhabbal kell ismernünk, hiszen számos finomság készülhet belőle, és nem csupán a süteményekre gondolunk. Ráadásul az eper egyszerűen csodaszer! Nem csupán finom, hanem nagyon egészséges is. Vértisztító hatása van, méregtelenít, salaktalanít, így remek partner a diétázás során is. Szépíti a bőrt, fehéríti a fogakat, csökkenti a szívbetegségek és a pajzsmirigybetegségek kockázatát. Fájdalom- és lázcsillapító hatása is van. Párosítsuk hát ezt a piros és zöld csodát, dobjuk fel még egy-két ínyenc dologgal és máris elképesztően finom salátát kapunk!

Hozzávalók:

  • 1 csomag friss bébispenót
  • 200-300 g friss eper
  • 150 g kéksajt
  • 80 g sózott földimogyoró
  • balzsamecet vagy málnaecet
  • méz
  • olívaolaj

A bébispenótot alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. Lecsumázzuk az epret, majd megmossuk és ha nagyobbak, félbevágjuk, avagy negyedeljük. Összekeverjük a spenótlevelekkel. Egy kis edényben balzsamecetet keverünk ki egy kiskanálnyi mézzel (próbáljátok ki a málnaecetet, nagyon finom!) és mehet bele egy kevés olívaolaj is. Meglocsoljuk vele a tányérokra adagolt salátát. Kéksajtot morzsolunk rá, illetve megszórjuk száraz serpenyőben előzetesen megpirított földimogyoróval. Ez a négyes, az eper, a spenót, a kéksajt és a pirított mogyoró együttes elképesztően harmonikus lesz, könnyű és újszerű fogást kapunk ezáltal.

Jó étvágyat!

Forrás – anyakanyar.hu

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek