A kenyér népeledel hazánkban. Mindenhez lehet enni. Mi lenne, ha az életmódváltás első lépéseként kipróbálnál egy könnyebb, egészségesebb, gluténmentes változatot?
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 3 ek. mandulaliszt
- 1 ek. kókuszliszt
- 2 tojás
- 1/2 tk. fokhagymapor
- 1/4 tk. só
Szórás:
- 1 tk. mák
- 1 tk. szezámmag
- 1 tk. fokhagymapor
- 1 tk. száraz, pirított hagyma
- 1/2 tk. Himalája só
Elkészítése:
- Kapcsold be a sütőt 200 fokra.
- A rózsáira szedett karfiolt tedd zöldségaprítóba és néhány gombnyomással morzsalékosítsd össze. 2-3 pohárnyi mennyiségre lesz szükség.
- Keverd össze a karfiolrizst, a tojást a liszteket, a fokhagymaport és a sót.
- Egy másik tálkában forgasd össze a szóráshoz való magokat, fűszereket és a sót.
- Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit. Erre porciózd a négyfelé osztott tésztát – igyekezz minél gömbölyűbb formákat kialakítani.
- A bucikat szórd meg a magvakkal, és mehetnek is a sütőbe!
- A karfiolzsömléket 15-20 perc alatt süsd készre – a sütési idő hossza készülékfüggő, jobb, ha figyelsz!
- Ha már teljesen átsült a zsömle, 2-3 percig piríthatod grillező fokozaton, hogy igazán szép színe legyen.
- A kész zsömléket vedd ki a sütőből, és csak akkor vágd fel, amikor már teljesen kihűlt. Ugyanúgy készíthetsz belőle szendvicset, mint a hagyományos zsömléből, ám ezúttal lelkiismeret furdalás nélkül akár két szendvicset is megehetsz:-)
Forrás:ripost.hu
EGÉSZSÉGEDRE!