fbpx
3.3 C
Budapest
2024. november 21. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

Karfiolzsömle

A kenyér népeledel hazánkban. Mindenhez lehet enni. Mi lenne, ha az életmódváltás első lépéseként kipróbálnál egy könnyebb, egészségesebb, gluténmentes változatot?

- Hirdetés -

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 3 ek. mandulaliszt
  • 1 ek. kókuszliszt
  • 2 tojás
  • 1/2 tk. fokhagymapor
  • 1/4 tk. só

Szórás:

  • 1 tk. mák
  • 1 tk. szezámmag
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 1 tk. száraz, pirított hagyma
  • 1/2 tk. Himalája só

Elkészítése:

  • Kapcsold be a sütőt 200 fokra.
  • A rózsáira szedett karfiolt tedd zöldségaprítóba és néhány gombnyomással morzsalékosítsd össze. 2-3 pohárnyi mennyiségre lesz szükség.
  • Keverd össze a karfiolrizst, a tojást a liszteket, a fokhagymaport és a sót.
  • Egy másik tálkában forgasd össze a szóráshoz való magokat, fűszereket és a sót.
  • Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit. Erre porciózd a négyfelé osztott tésztát – igyekezz minél gömbölyűbb formákat kialakítani.
  • A bucikat szórd meg a magvakkal, és mehetnek is a sütőbe!
  • A karfiolzsömléket 15-20 perc alatt süsd készre – a sütési idő hossza készülékfüggő, jobb, ha figyelsz!
  • Ha már teljesen átsült a zsömle, 2-3 percig piríthatod grillező fokozaton, hogy igazán szép színe legyen.
  • A kész zsömléket vedd ki a sütőből, és csak akkor vágd fel, amikor már teljesen kihűlt. Ugyanúgy készíthetsz belőle szendvicset, mint a hagyományos zsömléből, ám ezúttal lelkiismeret furdalás nélkül akár két szendvicset is megehetsz:-)

Forrás:ripost.hu

EGÉSZSÉGEDRE!

TOVÁBBI IMÁDNIVALÓ KARFIOLOS ÉTELEK ITT TALÁLHATÓK!

Karfiolzsömle

BÁMULATOS RECEPTEKRE VÁGYSZ?

LAPOZZ BELE VARÁZSLATOS ALAKFORMÁLÓ SZAKÁCSKÖNYVÜNKBE!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

207RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek