fbpx
11.1 C
Budapest
2021. szeptember 20. hétfő

Testszerviz

Webáruház

Torta brownie alapból

Torta hozzávalók:

  • 10 dkg cukormentes kakaópor
  • 20 dkg apróra vágott dió
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 15-20 dkg xilit (eritrit, vagy sztívia) – ez lehet több, vagy kevesebb ízlés szerint
  • 4 tojás
  • 1 fél rúd vanília kikaparva
  • 1 tk szódabikarbóna

Díszítéshez:

  • 6 dl tejszín (cukormentes)
  • 1 doboz áfonya
  • 1 csomag szeletelt mandula

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Közben felolvasztjuk kókuszzsírt. Összekeverjük a kakaóport, a Xilitet, a vaníliát, a szódabikarbónát, a diót és a tojásokat az olvasztott kókuszolajjal addig, amíg az egész homogén és kicsit habos állagú nem lesz. Ez pár percig eltarthat.

- Hirdetés -

Kivajazunk egy 24 centis tortaformát. Beleöntjük a kikevert masszát és készre sütjük. Ez körülbelül 20 perc. Én fogpiszkálóval szoktam megnézni, hogy jó-e már. Persze minden sütő más, ezért az elsőnél jobb, ha többet nézegeted. A brownie egy kicsit belül nedves, így a fogpiszkálónak nem kell teljesen száraznak lennie.

Amikor készen van, kivesszük és hagyjuk kihűlni. Érdemes a torta alapot előző nap megcsinálni és a hűtőbe tenni éjszakára. Ha nem így csináljuk, akkor, amikor a tészta kihűlt, felverjük a tejszín felét. Aki szeretne, tehet bele egy kis édesítőt a fentiek közül. A felvert tejszínből egy vékony réteget a torta alap tetejére kenünk. Erre tesszük rá az áfonyákat egészben. Az áfonyák közé pedig mandulaszeleteket szórunk. Felverjük a maradék tejszínt is és az egész tortát bevonjuk vele. A tejszín elégséges a szép díszítéshez is.

JÓ ÉTVÁGYAT!

TETSZIK A TORTA? ITT TALÁLSZ MÉG TÖBBET!

Brownie torta

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

155RajongókTetszik
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek