Torta hozzávalók:
- 10 dkg cukormentes kakaópor
- 20 dkg apróra vágott dió
- 10 dkg kókuszzsír
- 15-20 dkg xilit (eritrit, vagy sztívia) – ez lehet több, vagy kevesebb ízlés szerint
- 4 tojás
- 1 fél rúd vanília kikaparva
- 1 tk szódabikarbóna
Díszítéshez:
- 6 dl tejszín (cukormentes)
- 1 doboz áfonya
- 1 csomag szeletelt mandula
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Közben felolvasztjuk kókuszzsírt. Összekeverjük a kakaóport, a Xilitet, a vaníliát, a szódabikarbónát, a diót és a tojásokat az olvasztott kókuszolajjal addig, amíg az egész homogén és kicsit habos állagú nem lesz. Ez pár percig eltarthat.
Kivajazunk egy 24 centis tortaformát. Beleöntjük a kikevert masszát és készre sütjük. Ez körülbelül 20 perc. Én fogpiszkálóval szoktam megnézni, hogy jó-e már. Persze minden sütő más, ezért az elsőnél jobb, ha többet nézegeted. A brownie egy kicsit belül nedves, így a fogpiszkálónak nem kell teljesen száraznak lennie.
Amikor készen van, kivesszük és hagyjuk kihűlni. Érdemes a torta alapot előző nap megcsinálni és a hűtőbe tenni éjszakára. Ha nem így csináljuk, akkor, amikor a tészta kihűlt, felverjük a tejszín felét. Aki szeretne, tehet bele egy kis édesítőt a fentiek közül. A felvert tejszínből egy vékony réteget a torta alap tetejére kenünk. Erre tesszük rá az áfonyákat egészben. Az áfonyák közé pedig mandulaszeleteket szórunk. Felverjük a maradék tejszínt is és az egész tortát bevonjuk vele. A tejszín elégséges a szép díszítéshez is.
JÓ ÉTVÁGYAT!